Počinje proljetno zasjedanje biskupa

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će svoje 72. redovito zasjedanje 20. i 21. ožujka 2018. u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru.

 

Članovi Biskupske konferencije BiH započet će svoje zasjedanje Euharistijskim slavljem u čast sv. Josipa, zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije, u ponedjeljak, 19. ožujka u 18 sati. U zajedništvu s apostolskim nuncijem u BiH mons. Luigijem Pezzutom i biskupom domaćinom mons. Ratkom Perićem i ostalim članovima BK BIH, Svetu misu predvodit će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a prigodnu propovijed uputit će biskup križevački mons. Nikola Kekić, delegat Hrvatske biskupske konferencije na zasjedanju BK BiH.

 

Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalog, saslušati izvješća pročelnika Vijeća, Komisija, Tajništva i Katoličke tiskovne agencije Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kao i Misijske središnjice i Papinskih misijskih djela BiH. Također će dogovoriti teme za predstojeće susrete BK BiH te se osvrnuti na aktualno stanje u BiH.

 

Zasjedanje će završiti u srijedu, 21. ožujka u 12 sati konferencijom za novinstvo na kojoj će sudjelovati kardinal Puljić i biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić.

(Izvor: Kta)

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna