Liječnici prošetali gradom na Neretvi, ne žele raditi za dvije marke po satu

Doktori medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ)  u ponedjeljak su u središtu Mostara održali mirnu prosvjednu šetnju inzistirajući na povećanju cijene satnica rada i koeficijentima plaća te su najavili opći štrajk ako se ne ispune njihovi zahtjevi.Sa zviždaljkama i transparentima na kojima traže veća prava i pozivaju vlast na dijalog liječnici su se zaustavili ispred zgrade vlade Hercegovačko-nerevanske županije.

"Tražimo već ostvarena prava liječnika u drugim dijelovima Federacije BiH. Ništa ne krijemo, tražimo da i nama bude makar približno kao i ostalim liječnicima", rekla je za medije predsjednica Sindikata doktora medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije Kristina Bevanda.

Kako je istaknula, liječnici prosvjedom žele skrenuti pozornost na ignorantski odnos županijske vlasti prema njihovih zahtjevima.

Liječnici su ranije najavili da će 19. ožujka stupiti u opći štrajk. Oni inzistiraju na povećanju satnice s trenutačnih 2 na 2,6 maraka te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve skupine liječnika. U vrijeme štrajka primat će samo pacijente čiji je život ugrožen.

Vlasti HNŽ-a pozvale su sindikat doktora medicine i stomatologije na postizanje zajedničkog dogovora s tri sindikata u zdravstvu u toj županiji protiveći se pojedinačnim pregovorima.
(Izvor: Hina)

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna