Dodik dobio priznanje Općine Srebrenica, Ivanić nije došao

Dodiku dodijeljeno priznanje Općine Srebrenica Današnju svečanost Bošnjaci su bojkotirali zbog jednostrane odluke da najviše općinsko priznanje bude dodijeljeno Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske."Srebrenicu smo uvijek promatrali kao lokalnu zajednicu u koju treba dodatno da ulažemo. Ovo je specifično mjesto zbog tragedije koja ju je zadesila. Bol ne smije da se dijeli, a svi oni koji su odgovorni za zločine treba da odgovaraju. Priznanje koje sam dobio ne doživljavam kao pobjedu nad bilo kim", rekao je predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Svečana sjednica povodom Dana Općine Srebrenica u nedjelju je održana u Kulturnom centru bez nazočnosti vijećnika bošnjačke nacionalnosti i predsjednika Skupštine Općine Srebrenica Alije Tabakovića. Današnju svečanost Bošnjaci su bojkotirali zbog jednostrane odluke da najviše općinsko priznanje bude dodijeljeno Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske. U ranijoj izjavi Tabaković je rekao da se ovo priznanje dodjeljuje pojedincima za izuzetno rezultate u razvoju općine.

Po njemu, Dodik uopće nema rezultata kojim je općina Srebrenica postala razvijenija. Što više, ova općina se i danas nalazi na samom začelju po razvijenosti. U uvodnom izlaganju Mladen Grujičić, načelnik Općine Srebrenica, istaknuo je da Vlada Republike Srpske i predsjednik Milorad Dodik usmjeravaju sredstva za razvoj Srebrenice i stoga s pravom Dodik zaslužuje ovo visoko priznanje.

Zlata plaketa je dodijeljena Miloradu Dodiku, a srebrena plaketa članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću koji nije nazočio ovom skupu. Sjednici je, između ostalih, nazočio i Aleksandar Vulin, ministar obrane Republike Srbije.


(Izvor: FENA/Agencije)

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna