Topić u Beogradu: "Mir nije sve, ali bez mira, sve je ništa"

U organizaciji Europskog centra za radnička pitanja (EZA) i Kršćanske radničke partije Italije (MCL) u Beogradu se održava Međunarodna konferencija ''Mladi i tržište rada: kako zaustaviti prisilnu migraciju''.    


Govoreći o socijalnoj pravdi, predsjednik MCL Carlo Costeli je istaknuo važnost socijalnog dijaloga, te naglasio nužnost većeg angažmana sindikata kako bi se, prije svega, zaštitili migranti i nezaposleni. Kopredsjednik EZA Piergiorgio Sciacqua kazao je da je nezaposlenost gorući problem, te kako je neophodno osigurati posao ponajprije mladima. „Mladi, a naročito djeca“, naglasio je,“moraju biti zaštićeni od siromaštva“.


Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak prof. dr. Franjo Topić, govoreći o aktualnoj socijalnoj situaciji, referirao se i na netom usvojenu Strategiju za zapadni Balkan, izrazivši nadu kako je ovim dokumentom čitavome regionu dana realna prigoda da postane dio europske obitelji što je ujedno i put ka boljem socijalnom statusu stanovništva u ovome dijelu Europe. Jasno, preduvjet je mir. „Jer, kazao je Topić“, mir nije sve, ali bez mira, sve je ništa.“

U radu beogradskoj konferencije sudjeluju predstavnici sindikata Hrvatske, Srbije, Italije i Albanije, te HKD Napredak.

(Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna