Jučer krenuli u prosvjede, danas već na poslu

Nakon zaprimljenog sudskog rješenja o zabrani štrajka, štrajk doktora medicine i stomatologije HNŽ danas je prekinut, potvrdila je Feni predsjednica Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije HNŽ Kristina Bevanda.- Nakon zaprimljenog sudskog rješenja o zabrani štrajka konzultirali smo se s našim odvjetničkim timom i rečeno nam je da se rješenje, bez obzira što je po svim aspektima nezakonito, mora poštovati dok se ne dokaže suprotno - kazala je Bevanda.

Dodala je kako će odvjetnički tim uložiti žalbu na odluku Općinskog suda Mostar te da će se Sindikat doktora medicine i stomatologije HNŽ o daljnjim koracima odlučiti tijekom današnjeg dana.

Podsjećamo, doktori medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije stupili su u ponedjeljak u generalni štrajk.

Od županijske Vlade traže potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim županijama. Također, traže povećanje satnice s trenutačne 2 marke na 2,6 maraka te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve grupe liječnika - za doktore medicine, specijaliste i subspecijaliste.

(Izvor: Fena)

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna