HNŽ: Doktori medicine i stomatologije u generalnom štrajku, satnica im 2 marke

Doktori medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije stupili su u ponedjeljak u generalni štrajk, potvrdila je Feni predsjednica Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije HNŽ Kristina Bevanda.Od županijske Vlade traže potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim županijama. Također, traže povećanje satnice s trenutačne 2 marke na 2,6 maraka te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve grupe liječnika - za doktore medicine, specijaliste i subspecijaliste.

Za vrijeme generalnog štrajka, kaže Bevanda, obrađivat će se hitna stanja, ona koja mogu uzrokovati trajni invaliditet pacijenta i ona koja mogu ugroziti pacijentov život, kao i onkološki pacijenti i trudnice.

- Ono što se stavlja na čekanje su redovne ambulantne, periodične i godišnje kontrole, kontrolni pregledi i sve ono što može da čeka i što direktno neće utjecati na čovjekov život i njegovu životnu sposobnost - kazala je Bevanda.

Dodala je kako će štrajk biti prekinut, odnosno zaleđen, kada bude ispunjen barem jedan od uvjeta Sindikata doktora medicine i stomatologije HNŽ.

(Izvor: Fena)

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna