Prosvjed protiv Vučića, policija zabranila braniteljima pristup Markovu trgu: "Nekoliko stotina branitelja okupilo se na Trgu bana Jelačića"

Zbog dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića braniteljske udruge organiziraju prosvjed, a iako je prvotno bio najavljen na Markovu trgu, iz sigurnosnih je razloga zabranjen na toj lokaciji.Reporter Nove TV Andrija Jarak prati prosvjed "Istinom za budućnost" braniteljskih udruga koji je najavljen za 10 sati. Posvjed se prvo trebao održati na Markovu trgu gdje bi se nešto poslije 13 sati trebao pojaviti i Aleksandar Vučić kako bi se u Banskim dvorima susreo s premijerom Andrejom Plenkovićem. No, policija nije dozvolila braniteljima dolazak na Markov trg.

"Mnogi su branitelji krenuli prema Markovu trgu već prije 9 sati, no policija ih nije pustila prema trgu, kažu da je to iz sigurnosnih razloga", javio je Andrija Jarak.

Nakon toga, nekoliko stotina članova braniteljskih udruga okupilo se na Trgu bana Jelačića, gdje će prosvjedovati protiv Aleksandra Vučića.

U policiji navode kako prosjed nije zabranjen, već da se radi o sigurnosnim razlozima.

"Temeljem članka 51. stavka 5. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policija je jutros temeljem sigurnosne prosudbe vezane za provođenja posebnih mjera sigurnosti, odnosno osiguranja štićenih osoba i objekata, privremeno ograničila pristup Markovom trgu.
S obzirom da se ova odluka odnosi i na sudionike najavljenog javnog okupljanja za današnji dan na Markovom trgu želimo jasno razgraničiti da se ne radi o zabrani javnog okupljanja kako je to definirano Zakonom o javnom okupljanju u članku 14.", priopćili su iz policije.

Bez obzira što je braniteljski prosvjed promijenio lokaciju, na Markovu trgu i dalje je puno interventnih policijskih snaga.


10:03 Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u Zračnu luku Franjo Tuđman sletio je u 10 sati. Ceremonija svečanog dočeka srbijanskog predsjednika na Pantovčaku počinje u 10.30 sati.
Raspored Vučićevog posjeta Hrvatskoj:

10:45 - Susret predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i Aleksandra Vučića "u četiri oka"

11:45 - Bilateralni razgovori službenih izaslanstava Srbije i Hrvatske

12:30 - Izjave za medije Grabar-Kitarović i Vučića

 

 


(Izvor: Vijesti.hr/Nova TV)

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna