Vučiću vrući doček u Zagrebu: udovice i veterani spremaju prosvjed, podržava ih i HVIDRA

Kada u ponedjeljak dođe u službeni posjet Zagrebu, srpskog predsjednika Aleksandra Vučića dočekat će prosvjed. Pridružit će mu se nekoliko braniteljskih udruga koje smatraju da Hrvatska u Vučiću nema iskrenog sugovornika za rješavanje brojnih problema.

 


Aleksandra Vučića bi na Markovu trgu u ponedjeljak trebao dočekati prosvjed. Jer Vučić je, kažu organizatori, notorni četnički zločinac koji ni danas ne odustaje od velikosrpskih ideja, piše RTL.hr.

"Radi se o nepresuđenom, nelustriranom i nepokajanom agresoru, koji je u vrijeme Domovinskog rata s oružjem u ruci kružio Lijepom našom, huškao na ubojstva, na progone, na komadanje i otimanje hrvatskog teritorija", Rozalija Bartolić, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

 Zato će na prosvjedu pustiti Vučićev govor iz Gline '95. I za to imaju i podršku Hvidre, kaže njezin predsjednik i HDZ-ov saborski zastupnik. 

"Mi znamo tko su oni. Oni su zastupali ideje Velike Srbije i u biti su fašisti koji su u obliku četnika nastupali u proteklom vremenu", kaže predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić.

"Demokratski je prosvjedovati, udovice prosvjeduju, HVIDRA daje potporu, dok ne dobije svoje mišljenje od HDZ-a i Crkve, pa će vjerojatno od toga odustati", Predrag Matić, bivši ministar branitelja.

Posljednji braniteljski prosvjed na Markovu trgu, u vrijeme SDP-ove vlasti, imao je gadnu kulminaciju. Aktualni HDZ-ov ministar policije kao da nije znao za prosvjed protiv Vučića.

"Ako ima prosvjeda to se najavljuje policijskim upravama, međutim sve institucije, od trenutka kada je predsjednica Republike pozvala u posjet predsjednika Srbije rade svoj posao", uvjerava ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Umirovljeni general Željko Sačić putem društvenih mreža skupio je, kaže, dobrovoljce koji će biti redari na, kako najavljuju, mirnom prosvjedu.

"Pa neće policija prva ići na svaki eventualni minorni prekršaj koji bi se dogodio, ali policija je tu da nas prosvjednike čuva od protuprosvjednika i da čuva javni red i mir", kaže Sačić.

Je li njezina institucija s Pantovčakom usuglasila teme posjeta, šefica diplomacije nije imala vremena otkriti.

"Sve je spremno", kratko je replicirala.

Prilikom dosad jedinog službenog posjeta Zagrebu na inauguraciju predsjednice, Vučić je prije tri godine ležerno prošetao centrom grada. Još se ne zna hoće li i sada imati slične aktivnosti.

S brojnih mjesta u Zagrebu trebale bi biti izvješene srpske zastave, kako nalaže službena diplomacija.

"Pošteno bi bilo, ja sam bio 2010. s predsjednikom Josipovićem u Beogradu, cijeli Beograd je bio izvješen hrvatskim zastavama, to je dio protokola, dio političke kulture", rekao je Vučić.

Uspješnost posjeta moći će se ocijeniti tek kada Vučić iz Zagreba ode.


(Izvor: Vijesti.rtl.hr)

Komentari:

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna