Dalipagić obišao gradilište međudržavnog mosta na Savi kod Svilaja

Zamjenik ministra u Ministarstvu komunikacija i prometa BiH Saša Dalipagić nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Odžaku povodom obilježavanja dana općine Odžak, na kojoj su pored predsjedatelja Predsjedništva BiH, dr. Dragana Čovića nazočili i brojni uzvanici sa svih razina vlasti iz BiH i susjedne Republike Hrvatske te predstavnici vjerskih zajednica, udruga i gospodarstvenici.Dalipagić je iskoristio prigodu posjete općini Odžak za obilazak gradilišta međudržavnog mosta preko rijeke Save u Svilaju između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Voditeljica gradilišta Ivana Karačić je izvijestila zamjenika ministra o trenutnom status radova, naglasivši kako radovi idu po predviđenom planu. Trenutno je u tijeku doprema čeličnih dijelova iz Italije te se početkom ožujka očekuje početak montaže dijelova čelične konstrukcije. Intenzivniji radovi na mostu se očekuju početkom svibnja, ovisno o vremenskim uvjetima i vodostaju, kada bi se trebali završiti preostali radovi u riječnom koritu.

Dalipagić je izrazio zadovoljstvo  što gradnja mosta ide planiranom dinamikom i pored činjenice da je proces gradnje u nekoliko navrata bio opterećen raznim nepovoljnim okolnostima.

Podsjetio je kako je ovaj most najznačajniji infrastrukturni projekt u regiji, ne samo obzirom na njegove gabarite nego prije svega iz razloga što je taj most spona koja na međunarodnom koridoru Vc prometno spaja Bosnu i Hercegovinu s Republikom Hrvatskom odnosno Europskom Unijom.

Dodatnu važnost ovom infrastrukturnom objektu daje i činjenica da se nalazi na završetku koridora Vc, a koridor Vc je prioritet svih prioriteta u cestovnoj infrastrukturi Bosne i Hercegovine, jer povezuje Bosnu i  Hercegovinu sa Europom, što je u konačnici opredjeljenje Bosne i Hercegovine.

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna