PROJEKT NVO HELP: 35 Stočana dobilo razne poljoprivredne strojeve

Njemačka nevladina organizacija “Help” je u travnju prošle godine godine započela sa implementacijom regionalnog projekta “Potpora socioekonomskoj stabilnosti regije zapadni Balkan 2017.-2018.”, a danas su, nakon potpisanog ugovora poljoprivredni proizvođači preuzeli svoje strojeve.Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković ovom prilikom rekao je da se nada da će strojevi svima olakšati rad i bavljenje poljoprivredom, što će doprinijeti da se poljoprivredna proizvodnja u općini podigne na jednu veću razinu.

Naime, kako je bilo i najavljeno, u projektu se našlo mjesta za poljoprivredne proizvođače s sa područja općine Stolac a njih 35 danas je dobilo razne poljoprivredne strojeve (kosilice, freze, freze za traktor, trimere, leđne prskalice, agril pjenu, farmersku ogradu, crijeva za navodnjavanje.). Iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2000 eura.

Projekt se provodi  na području općina Stolac,  Kreševo, Travnik i Rogatica. Sa 50% sredstava ga kroz Pakt za stabilnost Jugoistočne Europe, financira Vlada Savezne Republike Njemačke, dok su ostatak sredstava osigurale općine partneri u projektu pa je i Općina Stolac osigurala je oko 50.000 KM (35%).

(Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna