HSP BiH optužuje HSP da krade njihov logo i da su protiv Hrvata

Hrvatska stranka prava BiH izvjestila je da se u posljednje vrijeme, kako ističu, putem pojedinih medija, sve češće zlorabi ime stranke Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine, te se obmanjuje javnost od strane marginalne skupine pojedinaca koji su isključeni iz članstva Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine (HSP BiH) zbog različitih malverzacija, grubog kršenja Statuta i nanošenja štete HSP BiH."Kako vidimo, isti i dalje pokušavaju na sličan način činiti štetu HSP BiH šaljući poruke široj bosanskohercegovačkoj javnosti koje su pogubne za hrvatski narod, povezujući ih s Hrvatskom strankom prava Bosne i Hercegovine, tobože slučajnom pogreškom pa uz tekstove skupine unitarista - "pravaša" sve češće u zadnje vrijeme koriste logo naše stranke, kadrove i fotografije Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine.

Spomenuta skupina unitarista - "pravaša" čine upravo ono, što se zadnjih mjeseci uporno očekuje i traži od Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine od strane probosanskih unitarističkih centara moći, kako bi se na bilo koji način oslabio Hrvatski Narodni Sabor Bosne i Hercegovine, koji je očito trn u oku njima a i mnogim drugima koji kreiraju događanja u Bosni i Hercegovini.

Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine upozorava svekoliku bosanskohercegovačku javnost, a napose Hrvate u BiH ne nasjesti još jednom na podvale različitih svakojakih marginaliziranih skupina, koje se određenim medijskim spinovima nude u različitim pakiranjima, onima koji su Hrvatima u Bosni i Hercegovini namjenili sudbinu nacionalne manjine, nastavak progona Hrvata iz Bosne i Hercegovine, kulturno, gospodarsko i svako drugo zatiranje", stoji u reagiranju HSP BiH predsjednika Stanka Primorca Ćane.

Ovo priopćenje uslijedilo je nakon što je 'reafirmirani' HSP predsjednika Nikole Raguža, nekadašnjeg člana Primorčevog HSP-a BiH, održao sjednicu Glavnog stana u Sarajevu, a u priopćenju za javnost koristio logo i znakovlje na koje, kako ističu, polažu pravo ovi u HSP-u BiH.

Za javnost je dodatna konfuzija i u samom imenu stranke jer jedina razlika je 'BiH': Primorčev HSP BiH, a Ragužev HSP.

Kako se čini, između dva HSP-a sve više jačaju ozbiljni animoziteti, a jedna od činjenica je i ta da su u reafirmiranom HSP-u skoro svi nekadašnji članovi HSP-a BiH sadašnjeg predsjednika Stanka Primorca. Primorac je izabran za predsjednika nakon Zvonka Jurišića koji je izbačen iz te pravaške opcije.

HSP BiH nekada je bio član tzv. 'platforme' zajedno sa NSRZB-om, SDP-om i SDA-om, no danas je ta stranka članica HNS-a s potpisanim ugovormo o suradnji sa HDZ-om BiH.

Inače, predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac nedavno je ponovno ukazao na nužnost političkoga djelovanja HSP-a BiH unutar Hrvatskoga narodnoga sabora, a u HSP BiH naglašavaju suradnju s HDZ-om BiH u okvirima strateškoga sporazuma koji je potpisan između ove dvije stranke
S druge strane, u HSP-u su se okupili nezadovoljnici razvojem Primorčeve politike kao i nekadašnji članovi stranke bivšeg predsjednika F BiH Živka Budimira (Stranka pravde i povjerenja- SPP), reafirmiravši HSP nekadašnjeg predsjednika Zdravka Hrstića.

Poznato je da pravo među pravašima nerijetko bude "vatrenih okršaja", sve su prilike da će se isti i nastaviti i to se jačim intezitetom. Sada u BiH djeluje najmanje 10 pravaških opcija.


(Republikainfo.com/V.S.)

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna