HKD Napredak promovirao Godišnjak

Hrvatsko kulturno društvo Napredak promoviralo je u Napretkovu domu na Trebeviću Hrvatski narodni godišnjak 2018.

 

Ovogodišnji su Godišnjak predstavili glavni i odgovorni urednik Franjo Bratić i predsjednik Društva, prof. dr. Franjo Topić. I ove su godine brojni afirmirani autori dali doprinos kako bi ovo Napretkovo izdanje, od iznimnog, zapravo povijesnog značaja, bilo na prepoznatljivoj razini. Predsjednik Topić je, također, informirao nazočne o aktivnostima Društva u prošloj godini, te navijestio brojne projekte koje će Napredak realizirati u 2018. godini.

Nakon promocije Godišnjaka, HKD Napredak je upriličio i tradicionalno druženje s novinarima, kojom prigodom se prof. Topić zahvalio svim redakcijama koje godinama ustrajno i korektno prate rad Društva.

Uoči promocije Godišnjaka i druženja s novinarima, HKD Napredak je održao i sjednicu Središnje uprave na kojoj je usvojeno izviješće o natječaju za stipendije iz Napretkova Fonda za stipendiranje i sveučilište „Ivo Andrić – Vladimir Prelog“ iz kojega će ove godine biti dodijeljene 33 stipendije.

Od obnove, 1990. godine do danas, Društvo je dodijelilo 2900 stipendija i potpora.  Jednoglasno je usvojena i obavijest o natječaju za dodjelu projektnih sredstava podružnicama koje egzistiraju pod okriljejm Društva.

(Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna