EPOHALNO Dvije Koreje na otvaranju Olimpijskih igara pod jednom zastavom

Dvije su Koreje dogovorile kako će na otvaranju Zimskim olimpijskim igrama, koje se sljedećeg mjeseca održavaju u Južnoj Koreji, marširati zajedno, pod ujedinjenom korejskom zastavom. Tijekom mirovnih pregovora u Panmunjomu, Sjeverna i Južna Koreja dogovorile su i da će spojiti ženske hokejske momčadi koje će nastupiti kao tim.Trener ženskog hokejškog tima kazao je kako je zabrinut zbog plasmana njegovog tima s obzirom na to da se moraju pomiriti s činjenicom da će, ukoliko nastupe zajedno sa sportašicama Sjeverne Koreje, ostati bez medalje.
Ukidanje privremenih sankcija

Pregovori oko nastupa na Olimpijskim igrama, inače, prvi su između dviju Koreja u više od dvije godine. Južna Koreja je tijekom sastanka u Panmunjomu priopćila da će razmotriti privremeno ukidanje sankcija Sjevernoj Koreji, ako je to potrebno, kako bi se olakšao dolazak Sjevernokorejaca na Zimske olimpijske igre.

Južna Koreja jednostrano je zabranila ulazak u zemlju nekolicini sjevernokorejskih dužnosnika kao odgovor na nuklearne i balističke testove Pjongjanga. Zimske olimpijske igre održat će se od 9. do 27. veljače u Pyeongchangu u Južnoj Koreji.


(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna