'Ključ besmrtnosti' predstavljen u Mostaru

Prvi dio trilogije, roman 'Ključ besmrtnosti', autora Harija Slipičevića predstavljen je sinoć u hotelu 'Bristol' u Mostaru. Neuobičajena, znanstveno-avanturističko-kriminalistička knjiga i pravo književno osvježenje jer se upravo pitanje i misterija prožimaju do njene zadnje rečeneice  -  mogli bi se sažeti dojmovi njenih recenzenata i predstavljača.O knjizi su govorili književnici Dragan Marijanović i Goran Karanović, direktor Izdavačke kuće 'Art rabic'  Goran Mikulić, kao i sam autor, dok je o dosadašnjem humanitarnom i društveno-korisnom radu Zaklade 'Slipičević', ali i  budućim projektima govorio izvršni direktor i mostarski novinarski doajen Fazlija Hebibović.
 
"Ovo je bilo za mene pravo književno iznenađenje i već sam rukopis pročitao u jednom dahu. Siguran sam da će ovo djelo doživjeti savršen filmski scenarij, jer oni koji se na zapadnom svijetu bave filmom imaju novac ali im nedostaje ovakvih ideja. Na slične teme napisano je mnoštvo knjiga, snimljeno je bezbroj filmova o potrazi za Zlatnim Gralom, zaboravljenim gradovima i kultovima, a posljednjih desetljeća najspominjaniji je ciklus filmova Indijana Jones. No, ova priča nije htjela oponašati išta do sada viđeno ili pročitano", kazao je Marjanović.

Prema riječima ovih promotora, u knjizi se isprepleću žanrovi, od akcije, povijesne fikcije, kriminalistike, misterije koja se proteže kroz čitavu knjigu i najstarijeg tajnog društva koje krije tajnu bemsrtnosti.

U tu misteriju, iz svog luksuznog života, ulazi povjesničar Mac Lewit. Misterija mu je pripremljena od samog od rođenja, a kako bi zaštitio knjigu mrtvih", kazao je Hari Slipičević.

O knjizi su osim Slipičevića govorili Dragan Marijanović i Goran Karanović. O izdavačkoj kući Art rabic govorio je njen direktor Goran Mikulić, a o fondaciji 'Slipičević', njenom dosadašnjem radu, ali i nekim budućim projektima govorio je Fazlija Hebibović.

Glazbeni dio programa su obogatili članovi Mostar rock škole. Slipičević je rođen u Mostaru 1968. godine gdje se i školovao. Od 1996. godine živi i radi u Nizozemskoj. Do sada je objavio dvije knjige, a riječ je o naslovima 'Biseri od kamena' i 'Mostarac lavljeg srca'.


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna