HDZ 1990 opet će samostalno na izbore

Iz HDZ-a 1990 priopćili su da će na ovogodišnje izbore ta stranka imati samostalan nastup, što znači bez zajedničkog nastupa sa HDZ-om BiH i još nekoliko manjih stranaka, članica Hrvatskog narodnog sabora HNS-a."Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva HNS-a razgovarano je o sudbini Izbornoga zakona, a otvoreno je i pitanje modaliteta nastupa na općim izborima 2018.godine. Raspravljano je o tomu kako doći do rješenja prije raspisivanja izbora na način da se uvaži presuda Ustavnoga suda.

HDZ 1990 inzistira na promjeni Izbornog zakona kako se ne bi ušlo u ustavnu, institucionalnu i političku krizu koja bi dovela u pitanje održavanje i implementiranje izbornih rezultata.

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 je prezentirao stajalište stranke kojoj je na čelu, kazavši da je HDZ 1990 svjestan odgovornosti i nužnosti da se Hrvatima osigura mogućnost izbora i alternativa u odnosu na dosadašnje pogubne politike vladajućih i najavio samostalan nastup HDZ-a 1990 na izborima 2018.godine", stoji u priopćenju HDZ 1990.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna