Druga spasonosna injekcija u četvrtak, pa još jedna u siječnju i onda malo kući

Ana Rita Puljić, malena Hercegovka koja se liječi na Kliničkom bolničkom centru u Zagrebu do konca siječnja trebala bi primiti tri injekcije spasonosne spinraze, nakon čega će se vratiti kući na jednomjesečnu pauzu. Potvrdila je to Dnevnom listu mama Marija.

 

Kaže da je njezina djevojčica prvu injekciju već primila početkom mjeseca, druga slijedi u četvrtak, a treća slijedi također do kraja ovoga mjeseca kada se planiraju vratiti kući gdje ih čeka sinčić i brojna rodbina i prijatelji. Za pozitivne reakcije na lijek još uvijek je rano, budući da je djevojčica primila samo jednu injekciju, no negativnih reakcija nema, što je također jako bitno, kažu roditelji.

Podsjetimo, Ana Rita je rođena 23. svibnja 2014. S godinu dana starosti poslana je na zagrebačko Rebro, gdje je ubrzo ustanovljena teška dijagnoza - spinalna mišićna atrofija tip 2. Ana se nikada nije mogla nikada osloniti na svoje noge, a sad su već i ruke jako oslabile, samim time i pluća. Nužne inekcije su jako skupe. Iste se primaju u kralježnicu, a potiču stvaranje proteina koje Anin organizam ne može proizvesti te odumiru mišići. Obitelji i dalje treba pomoć za još nephodnih injekcija. Za sada su roditelji Kliničkom bolničkom centru u Zagrebu platili 2. 678 647 kuna za četiri spasonosne injekcije.

Dodajmo još da je se i nemala prašina digla, nakon što je, unatoč uplaćenim novcima zablokirano liječenje djevojčice, no pritisak javnosti pripomogao je da se s liječenjem konačno i krene.
Pomoć je u ovom slučaju još uvijek potrebna, a vašu donaciju za Anu Ritu Puljić možete uplatiti na sljedeći račun otvoren kod UniCredit Bank d.d. - primatelj: Ana Rita Puljić, Rotimlja bb, 88368 Stolac, BiH, transakcijski broj: 3389102546562927, poziv na broj: 40540543001. Uplate za inozemstvo: Marija Puljić, BA 393381302863281218, SWIFT: UNCRBA22. Pomoć možete donirati i putem humanitarnih brojeva: HT Eronet 092 890 858
BH Telecom 090 291 083.
(Izvor: Dnevni list)

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna