'Vatra i bijes' - Trump odbio odgovoriti na pitanja o svojem mentalnom zdravlju pa napisao: 'Ne samo da sam pametan, već sam stabilni genij'

Američki državni tajnik Tillerson rekao da nema razloga propitkivati mentalne sposobnosti Trumpa, a sam Trump ima, kao i obično, odgovor kojeg je napisao putem službenog Twittera.Knjiga novinara Michaela Wolffa "Vatra i bijes: unutar Trumpove Bijele kuće" puštena je u prodaju u petak, nekoliko dana prije nego što je to bilo planirano, a predsjednikovi su odvjetnici pokušali spriječiti njezino objavljivanje. U tome ipak nisu uspjeli pa je knjiga jako brzo postala bestseler, javlja BBC.

Razlog tomu su svakakve tvrdnje koje je novinar iznio. Primjerice, u knjizi Wolff opisuje kako su Trump i njegov tim bili šokirani pobjedom na predsjedničkim izborima, osoblje Bijele kuće propitkuje mentalne sposobnosti Donalda Trumpa, a stariji dužnosnici u njegovoj administraciji nazivaju ga idiotom.

"Od vrlo uspješnog biznismena i vrhunske TV zvijezde postao sam predsjednik SAD-a, u prvom pokušaju. Mislim da to ne govori samo da sam pametan, već i genij, i to vrlo stabilan genij", napisao je.

 Knjiga je dodatno potaknula javni razdor između predsjednika i njegovog bivšeg pomoćnika Stevea Bannona, koji je Trumpovog najstarijeg sina optužio da izdaju nakon sastanka s Rusima. Bannon i autor knjige sada su na meti predsjednikova bijesa. Trump tvrdi da je Bannon plakao kad je izgubio posao prošle godine, a za Wolffa kaže da je napisao knjigu prepunu laži.

U petak je američki državni tajnik Rex Tillerson rekao da nema razloga propitkivati mentalne sposobnosti Trumpa, a sam Trump ima, kao i obično, odgovor kojeg je napisao putem službenog Twittera, prenosi BBC.

 
(Izvor: Vijesti.hr)

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna