Kontroverzna knjiga Michaela Wolffa o Trumpu podigla oluju u SAD-u

Michael Wolff, autor kontroverzne knjige o Donaldu Trumpu u Bijeloj kući, pod nazivom "Vatra i gnjev: Unutar Trumpove Bijele kuće", podigao je puno prašine ovog tjedna. Podsjetimo, zbog pojedinih komentara koje je u toj knjizi iznio bivši Trumpov savjetnik Steve Bannon Trump je poručio kako je ovaj "izgubio razum".Wolff, koji je proveo nekoliko mjeseci u Bijeloj kući pripremajući ovu knjigu, dao je jučer intervju za NBC te je pritom rekao kako nitko na svijetu nema tako malo kredibiliteta poput Donalda Trumpa.

Očekivano, Trumpovi odvjetnici pokušali su zaustaviti izdavanje ove knjige, no nisu uspjeli. Trump pak poručuje kako je knjiga prepuna laži, no izgleda kako to nije umanjilo interes javnosti za ovu knjigu, štoviše.

U razgovoru za NBC Wolff je istaknuo: "Svi u Trumpovom timu kažu mi kako je on poput djeteta. Pod time misle da je on osoba koja treba stalno trenutno zadovoljstvo. Sve mora biti u vezi njega... Taj čovjek ne čita, ne sluša. On je kao fliper kuglica koja se odbija s jedne na drugu stranu".

Cilj knjige je očiti napad na Trumpa, no izgleda kako malo tko provjerava koliko su iznijete tvrdnje u knjizi točne, većina medija - koji su kontra Trumpa od početka - prenose detalje gotovo kao činjenice.

Inače, američki predsjednik Donald Trump obrušio se na svog bivšeg glavnog stratega, Stevea Bannona koji je glavni urednik desničarskog lista Breitbart te slovi kao jedan od istaknutih lidera u tzv. "Alt-right" pokretu. Bannon i njegovi pristaše odigrali su poprilično važnu ulogu kada je trebalo izabrati Trumpa za predsjednika, no iako se Bannon nadao određenim privilegijama zbog toga izgleda kako ne samo da je "pukla ljubav" već se odnos između dvojice pretvorio u otvorene animozitete.

"Steve Bannon nema ništa sa mnom ni s mojim predsjedništvom. Kada je otpušten nije izgubio samo posao, izgubio je i razum", navodi se u izjavi koju je objavio američki predsjednik Trump.

Naime, Trumpa su, čini se, poprilično zasmetali pojedini komentari koje je Bannon u svojoj novoj knjizi iznio na račun predsjednikovog sina, Donalda Trumpa Juniora.

"Steve Bannon je imao jako malo veze s mojom povijesnom pobjedom koju su omogućili zaboravljeni muškarci i žene ove zemlje", stoji u Trumpovoj poruci.


(Izvor: Advance.hr)

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna