Ivančević ponovno predsjednik ramske 'Devedesetke'

U Domu kulture u Prozoru u petak, 15. prosinca 2017. godine održana je 3. Izborna skupština HDZ 1990.  Nakon što je ova stranka provela izbore u područnim odborima održana je i Izborna skupština općinske organizacije Prozor-Rama.Prije početka Skupštine položen je vijenac i upaljena svijeća ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima.

Nazočne izaslanike i goste  je pozdravio Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ 1990 koji je naglasio važnost uloge koju ova stranka ima na političkoj sceni u BiH.

Tijekom zasjedanja Skupštine izvještaj o radu kroz proteklo razdoblje iznio je dr. Jozo Ivančević, dosadašnji predsjednik i načelnik općine Prozor-Rama.

Osvrnuo se i na aktualnu političku situaciju.

 

"Vidimo da se najveća hrvatska stranka u BiH razvila u jednu mašineriju potpuno otuđenu od naroda. Razvili su birokratski aparat i zauzeli sva hrvatska mjesta u javnoj upravi na razini države, federacije, na razini županija i velikog dijela općina. Rukovode javnim poduzećima, javnim ustanovama, zavodima, agencijama, upravama, direkcijama... Upravljaju tako zdravstvom, školstvom, tužiteljstvom, braniteljima, financijama, gospodarstvom... Rezultate njihovog rada vidimo – oni su katastrofalni po sve narode u BIH, napose po Hrvate", kazao je Ivančević.

 

Dodao je da je iseljavanje kojemu svjedočimo ovih godina odgovor Hrvata na takvu politiku – jer narod bježi od nesigurnosti, od nepravde, od uhljeba, od loše države.

 

"Nesposobnost onih koji su se proglasili vođama naroda i države je ogromna. Ali, uporni su u želji da oni osobno ostanu na vlasti. Razvili su model glasačke mašinerije koja se ne libi ni kriminalnih radnji, prevara, krivotvorina. Uzdaju se u tu mašineriju pa im je zato narod potpuno nebitan. I umjesto tema o boljim uvjetima života u cijeloj državi za koju su zaduženi, umjesto dogovora o cestama, o investicijama, o novim radnim mjestima, o većoj konkurentnosti, oni nam uvaljuju priče o izbornom zakonu, upravo zato da se prikažu kao borci za tobože hrvatske ili bošnjačke i srpske interese, a da izbjegnu bolne teme o iseljavanju i beznađu koje su nam nametnuli", ispričao je Ivančević.

 

Dodao je da se o tome u ovoj državi puno ne priča jer 'oni upravljaju skoro svim medijima'. 

 

"Međutim, mi u Rami, a i mnogi drugi, smo to davno shvatili i znali smo da kroz takav rad nemamo budućnost. Zato smo prekrižili te centre moći, te velike županije, velika javna poduzeća, velike vođe. Prekrižili smo ih jer ne zaslužuju nikakvu slavu ni pohvalu. Okrenuli smo se radu, ušli u sukobe i u borbu za svoja prava. Polako smo počeli vraćati novac koji je i inače pripadao ovoj općini. Počeli smo vraćati i strojeve u devastirane tvornice, naši sugrađani dobivaju napokon pitku vodu i asfaltni put. Da nije bilo te naše odlučnosti da slijedimo svoj put, da nismo prekrižili prevarante i glumce, svi ti novci i dalje bi završavali negdje drugdje, a ramski narod bi i dalje bio skupljenih ramena, izigran, bez elementarnih potreba", zaključio je novi-stari predsjednik ramske Devedesetke.

Na skupštini je izabrano 28 članova općinskog odbora iz svih područnih organizacija općine Prozor-Rama. Nakon Skupštine održana je konstituirajuća sjednica na kojoj je za predsjednika ponovno izabran dr. Jozo Ivančević, načelnik općine Prozor-Rama.

Po završetku rada Skupštine prostorijama Doma kulture organiziran je prigodni domjenak na kojem je uz druženje bilo i pjesme uz harmoniku i gitaru.

(Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna