Hrvatska zvona pokreću peticiju 'Protiv progona i diskriminacije'

Iz Udruge Hrvatska zvona pokreću peticiju 'Protiv progona i diskriminacije', a kojom se, kako ističu, želi zaustaviti progon  hrvatskih branitelja i zaustavimo poništavanje demokratski izražene izborne volje hrvatskoga naroda.

 


Kako je priopćeno iz Hrvatskih zvona u peticiji su sadržane četiri točke u kojima se zahtjeva:

1.    Pravedno suđenje za kaznena djela ratnog zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela
2.    Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH
3.    Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)
4.    Donošenje izbornog zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

"Ovom prilikom pozivamo sve Hrvatice i Hrvate da se odazovu i svojim potpisom potvrde i na ovaj način podrže zahtjev za minimumom pravde i pravičnosti i za hrvatski narod. Dragi prijatelji, zaustavimo progon hrvatskih branitelja i zaustavimo poništavanje demokratski izražene izborne volje hrvatskoga naroda. Potpisanu peticiju dostavit ćemo na sve odgovarajuće domaće i inozemne adrese.

Pozivamo i sve dragovoljce koji će nam pomoći u potpisivanju peticije (u prikupljanju potpisa). Našu hrvatsku mladež pozivamo i potičemo da budu nositelji ove akcije.
Hvala svima koji se odazovu. I unaprijed hvala svima koji potpišu. Dosta je šutnje. Neka se čuje i naš glas", stoji u priopćenju za javnost Hrvatskih zvona./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Grožđe na vrbi

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna