HSP BiH: Udruženi zločinački pothvat protiv Hrvata

Predsjedništvo Hrvatske Stranka Prava  BiH, održalo je hitnu sjednicu na kojoj je razmatralo novonastalu situaciju, a kako se ističe, povodom sramotne i nepravedne odluke Žalbenog vijeća Haškog suda protiv šestorice žalitelja u postupku suda, protiv vojnog i političkog vodstva Hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na činjenicu da je jedan od časnih generala Slobodan Praljak odbacio presudu sa prijezirom i nakon toga izvršio samoubojstvo."Prije svega, Hrvatska Stranka Prava BiH, izražava najiskreniju sućut obitelji pokojnog generala Slobodana Praljka, kao i svim njegovim suborcima i prijateljima u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj.
Hrvatska Stranka Prava BiH, presudu Haškog suda smatra nepravednom i neutemeljenom na činjenicama, već je smatra političkom, te je sa gnušanjem odbacuje.

Hrvatska Stranka Prava BiH, suosjeća i poštuje, sve žrtve rata u Bosni i Hercegovini i osuđuje svaki zločin počinjen u ratu, te smatra da oni koji su počinili zločine moraju odgovarati.
Hrvatska Stranka Prava BiH, smatra da Haški tribunal nije ispunio svoju misiju, koja je trebala dovesti do pomirenja sukobljenih strana na prostoru bivše Jugoslavije, dapače smatra da je ovakvim i sličnim presudama još više produbila razlike i vodi ka raskolu Bosne i Hercegovine.

Izmišljena kvalifikacija, udruženog zločinačkog pothvata je apsolutno neprihvatljiva, odnosno kada bi se pravedno primjenila, jedino bi se mogla odnositi, upravo na jučerašnju presudu žalbenog vijeća Haškog tribunala, jer to je bio pravi primjer pravog udruženog zločinačkog pothvata protiv jednog naroda i njegovog vojnog i političkog vrha.
Uvjereni smo, da visoko moralan i nevin čovjek, kao što je bio General Slobodan Praljak, svojim viteškim i herojskim činom, zadužio je čitav Hrvatski narod da se ni milimetra ne smije odstupiti, od borbe za slobodu Hrvatskog naroda i od istine u Domovinskom ratu", stoji u priopćenju iz Predsjedništva HSP BiH.


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Grožđe na vrbi

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna