Iz 'Zavjeta' s Izetbegovićem na 'ti': Bakire, dosta tvog zuluma što ga ne upamtiše ni Hrvati ni Srbi, ali ni muslimani

Udruga 'Zavjet' reagirala je s priopćenjem na posljednje izjave bošjačkog člana Predsjedništva BiH i predsjednika SDA, najjače bošnjačke stranke."Na ovo se naprosto ne može odšutjeti. Narodu, narodima, braniteljima i borcima vrijeme je reći neke istine. Istine u korist pomirenja, suživota, jednakopravnosti i konstitutivnosti sva tri naroda na teritoriju cjelovite BiH.

Želja naše braniteljske udruge na tragu različitosti, a ipak cjelovitosti Europske unije, na temeljima spoznaja uređenja i ustroja mnogih država sličnih našoj, zagovara hitnu promjenu Ustava koji pod obvezno podrazumijeva osnovna demokratska načela koja pripadaju jednom narodu. Pravo na jezik, kulturu, tradiciju, vjeru i teritorijalno administrativnu upravu tamo gdje je jedan narod dominantan, minimum su Ustavnih promjena koje zagovaramo. Udruga ZAVJET ne podržava niti jednu ratnu retoriku, pa je ova i ovakva reakcija bila nužna.

Iznenađeni i razočarani radom, javnim istupima i nerijetko ratnohuškačkim govorom člana predsjedništva države, ne možemo biti. To da je u tom predsjedništvu trenutno najveći huškač, a to po nama znači najslabija karika, gospodin BakirIzetbegović, valjda je svima znano.

Bakire Izetbegoviću, ovo je Bosna i Hercegovina, nije Sjeverna Koreja, pa priča poslije Izetbegovića Izetbegović, vodu ne drži!Odavno je glas Bakira Izetbegovića jecaj gubitnika, čovjeka koji nikada neće biti Alija, i nikada, ali baš nikada, lider u Bošnjačkom narodu u BiH. Valjda upravo te spoznaje ga bacaju u očaj i lupa gluposti iz prošlosti i sluti crnu budućnost zemlji na čijem je čelu! Prije Domovinskog rata, a poglavito u njemu, bio si apsolutni marginalac, tatin sin, anonimus. Ratni put ti je bio od Sarajeva do Zagreba!

U Tursku nisi smio, jer tadašnji premijer vlade te, za Hrvate prijateljske zemlje, gospodin Demirel, niti malo nije podržavao politiku Alije Izetbegovića. Valjda će sudionici tih susreta i pregovora jednom i o tome progovoriti? Znači, ti si zadnji od Bošnjaka pozvan da komentira početak i kraj rata.

Treba li te podsjetiti da je, u vrijeme državne agresije Srbije i Crne Gore na našu BiH, tvoj otac rekao: “Nije ovo naš rat!” Njegov rat nije bio niti period kada su s mostarskog i bihaćkog aerodroma avioni letjeli i granatirali Zadar, Šibenik, Dubrovnik. Njemu je rat počeo kada su ga srbočetničke snage na sarajevskom aerodromu zarobile! Svu je svoju nemoć tada shvatio, pa je bez problema HVO prihvatio kao branitelje BiH. Nije se niti dvoumio kada je 29. travnja 1992. godine grad Mostar povjerio hrvatskim snagama na obranu.

Naravno da se toga ne sjećaš, jer bio si politički anonimus, vojni podrumaš, tatin sin!

Trebao je umrijeti jedan čestit Bošnjak (Sulejman Tihić), da bi Ti sjeo i zasjeo na čelo najveće stranke toga naroda. Uspješan si, nema što, tvojim dolaskom nikada podjeljeniji Bošnjački korpus nije bio. Uspješan, pa pola članova predsjedništva SDA ti je okrenulo leđa i umjesto da se zapitaš gdje griješiš, ti svoj narod huškaš na novi rat.

Ponovit ćemo, Bakire Izetbegoviću, BiH nije Sjeverna Koreja, ma koliko se na čelo jednog naroda gurala jedna obitelj, dinastija. Nikog vi nećete napasti, i našu domovinu od nas ne morate braniti!

Međutim, kako o ratu znaš samo iz priča, moramo Ti reći, 4. korpus ABiH je po zapovjedi tvoga oca nastao, uglavnom od dezertera, nacionalista i prebjega iz HVO-a! Ne pljujemo po tim momcima koji su rat počeli kao pripadnici HVO-a, ali im jako zamjeramo što su dopustili da ih zaludi upravo tvoj ćaća, Bakire. Zaboravili su, ili zanemarili, da su im žene i djeca kod Hrvata u Dalmaciji. Zaboravili su da im vojna i humanitarna pomoć dolazi iz Hrvatske, a preko nas, naše HR HB. Koliko smo držali do BiH i obrane njene cjelovitosti najbolje se vidjelo kroz tolerantan odnos upravo u vrijeme stvaranja 4. korpusa ABiH, kada su Bošnjaci masovno napuštali HVO. Bez traženja prekomande, otkomande, uz jednostavno skidanje dotadašnjih amblema na uniformama koje su, valjda će priznati, dobili od nas.

Sigurni smo da ti Bakire to ne znaš koliko su se puta Predsjednik Tuđman i Alija Izetbegović sastali u vrijeme rata i razgovarali o cjelovitoj BiH, o vojnoj obuci pripadnika ABiH u hrvatskim kampovima, o logističkoj potpori Hrvatske, o bošnjačkim izbjeglicama. Zašto su, u takvim okolnostima, Bošnjaci, ABiH, napali i izdali HVO, vjerojatno zna samo tvoj rahmetli ćaća!?

Ne spominji ni Hujku, jer svi znamo kada, gdje i u kojoj je akciji poginuo, Ti to ne znaš, ali ni to nije problem. Problem su tvoje prijetnje ratom u kojem, sigurni smo, osobno ne bi sudjelovao, vjerojatno si već spremio avion za sebe i obitelj, Ankara, Istanbul, bi bila odredišta!?

Tvoje poznavanje svjetske politike i međunarodnih odnosa je posebno poglavlje. Pričaš o EU, o NATO-u, a pritom zanemaruješ da je EU odbila za članstvo Tursku. Odnosi Turske i Rusije su danas takvi da je tvoj “prijatelj” Erdogan u nikad boljim odnosima s Rusima. Znano je da RS i Dodik igraju onako kako Rusija kaže!

Pitamo se gdje si tu Ti?

Dobri naš Bakire, mi ćemo ti reći, ti si tu marginalac koji želi samo mandat svoga naroda za nastavak obiteljske vladavine, zuluma koji ne upamtiše ni Srbi ni Hrvati, a ni muslimani na ovim prostorima.

U uvjerenju da će borci i branitelji imati snage jednom za navijek reći tko jeste njihov član, a tko je kriminalac koji jede državni proračun, u vjeri da će pravosuđe ove države pravedno povijest, a to znači gnusne zločine, staviti tamo gdje im je mjesto, izražavamo nadu da ćete vi, građani Bosne i Hercegovine, već na narednim izborima pokazati što vam znači ova država. Zato i ovo naše priopćenje doživite kao bitan doprinos stavljanja povijesti u povijest", navodi se u današnjem priopćenju Udruge “Zavjet” što ga potpisuje osobno predsjednik spomenute udruge Franjo Cvitković.

 

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna