Dodika uvijek nešto zaboli kada ga u Beogradu pitaju "Šta ima u Bosni"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da vjeruje da će Republika Srpska jednog dana biti država i da nije važno hoće li to biti za pet, deset ili 15 godina.

 

 

 

"Garantiram, nezavisna Srpska će nam pasti u krilo kao zrela jabuka. BiH je neodrživa, a kada bi se Republika Srpska danas izdvojila ne bismo imali nijedan problem da živimo kao samostalna država", rekao je Dodik za "Večernje novosti".

Dodik je poručio da bi, kada bi mogao sutra da formira samostalnu Republiku Srpsku, a da "ne padne nijedna glava", to i učinio.

"Moja politika je da to učinim političkim sredstvima", rekao je Dodik.

Predsjednik entiteta Republika Srpska ističe da je BiH "moranje, a ne želja", te da se nikada nije osjećao "Bosancem".

"Uvijek me zaboli kada dođem u Beograd i neko me pita - "Šta ima novo u Bosni?". Utrnem od takvog pitanja. Ne mrzim nikoga u Bosni, ali se ne identificiram sa tom državom, već sa narodom kojem pripadam, svojom vjerom, jezikom i pismom", rekao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje da li inzistiranjem na samostalnosti Republike Srpske ugrožava položaj  Beograda, Dodik je rekao da nije pitao Srbiju šta o tome misli, ali da smatra da Beograd iz svojih razloga mora ostati na međunarodnim principu teritorijalne nedjeljivosti, imajući u vidu Kosovo.

"To je najvažnije državno pitanje Srbije i ja to razumijem. Ali isto tako, najvažnije nacionalno pitanje Srbije je Republika Srpska", rekao je, između ostaloga, Dodik, a prenosi Srna.  

(Republikainfo.com)

 

 

Komentari:

No comment.

Grožđe na vrbi

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna