Za prekid izbora u Stocu uvjetno osuđena četvorica, Kaplanu se suđenje nastavlja

Općinski sud u Čapljini osudio je na uvjetne zatvorske kazne četiri osobe koji su sudjelovali u nasilju i prekidu izbora u općini Stolac prošle godine.Uvjetne osude za prekidanje izbora i iznošenje biračkih kutija na biračkim mjestima u Osnovnoj školi u Stocu dobili su Elvir Nović, Ahmet Ljubović, Haris Baljić i Muhamed Tucaković. Oni su prethodno priznali da su sudjelovali u izbornom nasilju i prekidu izbora. Jedan od osuđenih, Haris Baljić, obnaša dužnost savjetnika predsjednika Skupštine Hercegovačko–neretvanske županije, prenosi Večernji list.

 

Pred Općinskim sudom u Čapljini nastavlja se sudski proces protiv predsjednika tamošnje općinske organizacije Stranke demokratske akcije Salmira Kaplana i lokalnog SDP–a Demira Mahmutćehajića, koji su optuženi za nasilje, napad i premlaćivanje službenih osoba.

Kaplan je pri tome teže ozlijedio člana biračkog povjerenstva Marija Raguža. Porazbijao je prostorije Središnjeg izbornog stožera te prijetio drugim hrvatskim članovima biračkih povjerenstava. Zbog nasilja u Stocu izbori su u toj općini ponovljeni, a Kaplanu, Mahmutćehajiću i Ljuboviću Središnje izborno povjerenstvo je zabranilo sudjelovanje na novim izborima.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna