HS BiH: Izetbegovićev sin ne može poklanjati državu koja je u vlasništvu tri naroda

Hrvatska stranka BiH najoštrije osuđuje vazalske poruke i gaženje po povijesti i državnom kontinuitetu i suverenitetu BIH od strane vođe SDA Bakira  Izetbegovića."Naprosto je neshvatljiva ta Izetbegovićeva nepromišljenost prizivanja nekakvih poluprivatnih „amaneta“ koje je navodno nekome ostavljao njegov pokojni otac u situaciji kada BiH i njezini narodi vode grčevitu bitku da očuvaju cjelovitu i suverenu državu od separatista i pljačkaša.

Potpuno je kontradiktorno s jedne strane optuživati Milorada Dodika za neskrivene težnje o otcjepljenju RS od države BiH i pripojenje Srbiji, a onda, po još goroj matrici, sramno i izdajnički „pokloniti „cijelu državu nekom, i uz to dvojbenom, vladaru  neke tuđinske države.

Bošnjački član Predsjendištva BiH i šef SDA može jedino svoju očevinu darivati predsjedniku Erdoganu i Hrvatsku stranku apsolutno nije briga da li se možda   neko obiteljsko bogatstvo već i nalazi po Turskim riznicama.

Ali, sin Izetbegović nema pravo i ne može nikome poklanjati državu koja je u vlasništvu tri konstitutivna naroda i ostalih  građana.

Bosna i Hercegovina je nastala i prije dolaska Turskih okupatora ovu lijepu zemlju i politički su retardirani „amaneti“ bilo kojem stranom skrbinku.

Bakir Izetbegović i njegova SDA s pravom optužuju Dodikov režim što odbija uknjižiti vojnu imovinu na državu, a onda tu istu imovinu krčme u županijama gdje vlada njegova stranka i za bagatelu darivaju Fetulahu Gulenu i sumnjivim arapskim investitorima.

Po tom nekom redoslijedu zamišljena završna „darovnica“ je „gruntovni i duhovno“ država BiH u amanet Taibu Erdoganu.

Osim što je u suprotnosti sa bučno proklamiranim, a sada teško kompromitiranim patriotizmom, prizivanje vazalskoga „vilajeta amaneta“ dovodi u sumnju i  iskrenost opredjeljenja Bakira Izetbegovića i SDA euratlantskim integracijama. 

Hrvatska stranka čvrsto vjeruje da narodi i građani BiH ipak dominanto žele prema Zapadu, a ne prema Istoku ma koliko to smetalu Izetbegoviću mlađem i njegovim istomišljenicima", zaključuju iz Hrvatske stranke BiH. (Republikainfo.com)
 

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna