Neumski lovci otvorili sezonu lova

U nedjelju je u Neumu otvorena sezona lova, a to je bila i dobra prilika za druženje i prijateljevanje brojnih zaljubljenika u lov. Tradicionalno, okupljanje lovaca i obilježavanje početka lovne sezone počelo je u ranim jutarnjim satima, a lovački dan je završio s okupljanjem i zajedničkim ručkom u OŠ Brštanica ali i starim lovačkim običajem, svojevrsnim lovačkim kodeksom - odavanjem počasti ulovljenoj divljači.

 

Prvi dan lova i ujedno otvorenje sezone organizirale zajednički su organizirale dvije sekcije Lovačke udruge 'Jadran Neum' i to Sekcija Hrasno i sekcija Hutovo. Inače ova lovačka udruga broji ukupno četiri sekcije, 'Neum', 'Gradac', 'Hutovo' i 'Hrasno' s ukupno oko 120 članova i 10-ak pripravnika, što pokazuje koliko u neumskom kraju ima zaljubljenika u lov.

 

(foto: Milan Bogdanović, predsjednik Lovačke sekcije Hutovo, Miro Obradović, predsjednik Lovačke sekcije Hrasno, Miroslav Jurković, predsjednik lLovačke udruge 'Jadran Nemu', Mijo Bjelopera predsjednik Lovačke sekcije Gradac, Anđelko Kužić, lovnik i Mario Tapalović, tajnik)


Inače, a kako to sami ističu, ovo nisu „samo lovci“, već i pasionirani zaljubljenici u prirodu, a sama udruga je u konstantnoj borbi s krivolovom, kako tijekom cijele lovne sezone, tako i u ljetnom periodu lovostaja, čime žele sačuvati bogatstvo životinjskog svijeta neumskog kraja.


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

"Borci" za zarod

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna