Terorizam u Londonu: Eksplozivna naprava u podzemnoj željeznici, ozlijeđeno 29 osoba

Eksplozija se dogodila na području londonske podzemne željeznide, stanice Parsons Green, a ozlijeđeno je 29 osobe. Na lice mjesta odmah su stigle interventne službe i policija, a nešto kasnije potvrđeno je da se radi o terorističkom činu.

Islamska država preuzela je odgovornost za eksploziju u petak u vlaku londonske podzemne željeznice koja je ozlijedila 29 ljudi, rekla je novinska agencija Amaq te militantne skupine.

"Eksploziju u metrou u Londonu izazvali su pripadnici Islamske države", rekao je Amaq navodeći riječi sigurnosnog izvora.

"Eksplozivna naprava je bila osmišljena da izazove golemu štetu", kazala je May nakon hitnog zasjedanja vladinog vijeća za hitne situacije.

Komentirajući poruku američkog predsjednika Donalda Trumpa na Twitteru, u kojoj je napisao da su krivci za napad "bolesni i poremećeni ljudi" i da su poznati Scotland Yardu, May je kazala da ne koristi iznositi nagađanja tijekom istrage.

"Nikad ne mislim kako ima koristi od toga da se nagađa dok istraga traje. Donald Trump je napisao da su napad izveli ljudi koji su bili u evidenciji Scotland Yarda. Da li on zna nešto što mi ne znamo", kazala je May.

Britanske sigurnosne službe identificirale su osumnjičenog za eksploziju u podzemnoj željeznici u zapadnom Londonu uz pomoć snimke nadzorne kamere, objavio je Sky News.

"Sigurnosni izvori kažu da su identificirali osumnjičenog za eksploziju na postaji Parsons Green, uz pomoć snimke nadzorne kamere", rekao je Mark White dopisnik Sky Newsa za unutarnju politiku.

Britanski list The Birgingham Mail objavio je na svojoj internetskoj stranici da je policija uhitila osumnjičenog muškarca naoružana nožem blizu New Street Station. Policija zasad nije komentirala, navodi Reuters.

BBC je izvijestio da je improvizirana eksplozivna naprava imala tajmer. Londonski gradonačelnik Sadiq Khan poručio je da će osobe odgovorne za napad biti uhvaćene.

 

(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

"Borci" za zarod

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna