Ravnatelj MUP-a HNŽ-a imenovan nezakonito

Županijski sud u Mostaru uvažio je žalbu tužitelja Amira Begića, preinačio prvostupanjsku presudu i uvažio tužbeni zahtjev tužitelja, utvrdivši da je izbor policijskog ravnatelja/komesara HNŽ-a Ilije Lasića izvršen na nezakonit način, piše Oslobođenje.Kako nadalje piše Oslobođenje, zadovoljstvo odlukom županijskog suda ne kriju u Klubu Bošnjaka Skupštine HNŽ-a, koji je sve vrijeme bio uz tužitelja Begića. Predsjednik Kluba Ajman Šoše napominje da odluka u pisanom obliku još nije došla, ali da je odluka pozitivna prema informacijama do kojih je došao kod Begićevog odvjetnika.

"Konačno su potvrđene naše tvrdnje da je Lasićevo imenovanje bilo nezakonito. Na ovaj način stvaraju se preduvjeti da se stanje u MUP-u HNž-a dovede u zakonski okvir. Putem medija nam se nakon prve presude imputiralo da smo sve pokrenuli zbog nacionalnosti, a sad je jasno da to nije bilo u pitanju, već zakonska procedura", rekao je Šoše.

Klub Bošnjaka prethodno je od Lasića tražio da sam odstupi s dužnosti, a od članova Nezavisnog odbora za imenovanje da podnesu ostavke. Njima je kasnije istekao mandat, a novi odbor nije imenovan./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Krive drine

Top teme

Trach

Promo

Kolumna