Čović otvorio novu zgradu Koncerna 'Agram' u Banja Luci

Koncern „Agram“, vodećeg dioničara Ljubušaka Dubravka Grgića, čija je osnovna djelatnost osiguranje, ali se bave i lizingom, financijskim i zdravstvenim uslugama, građevinarstvom i hotelijerstvom, u subotu, 17. lipnja u Banja Luci je otvorio novu poslovnu zgradu.Objekt, vrijedan 55  milijuna KM, a koja raspolaže s 20.900 kvadratnih metara površine, na 11 nadzemnih i tri podzemne etaže, otvorili su hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i entitetski predsjednik Milorad Dodik.

Predsjednik Čović je rekao da ga raduje činjenica da ovaj koncern ima u planu nove investicije na četiri lokacije u RS-u.

Svečanosti otvorenja poslovne zgrade Agrama u Banjoj Luci, između ostalih, nazočili su i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto, potpredsjednik RS-a Josip Jerković, ministar u Vladi RS-a i dopredsjednik HDZ-a BiH Davor Čordaš i drugi.


Agram Grupa protiv odlaska Todorića iz Konzuma


Podsjetimo da je upravo zahvaljujući Agramu Ivica Todorić i dalje u Nadzornom odboru Konzuma jer je jedan od dioničara, predstavnik Agram Grupe, početkom lipnja ove godine, glasovao protiv njegovog opoziva.

To je tada, nakon skupštine Konzuma d.d., za medije potvrdio izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak. Agram Grupa u je vlasništvu Dubravka Grgića i drži preko 25 posto dionica Konzuma. Ramljak je kazao kako sad mora vidjeti što i kako dalje s reustrukturiranjem kompanije, izvjestio je HRT.

Naglasio je kako je Agram grupa došla u posjed dionica Konzuma temeljem 'famoznih repo ugovora'. Na pitanje znači li to da Todorić i dalje vuče konce u Konzumu Ramljak je kazao: 'Procijenite sami'. Najavio je kako će novi Nadzorni odbor biti sazvan za 15-ak dana te da se "stvari prolongiraju". "Predlagali smo ostavku članova Nadzornog odbora na čelu s Todorićem, nažalost Todorić nije podnio sam ostavku za razliku od ostalih članova. Očekivali smo da će predstavnici dioničara glasati za opoziv, ali Agram grupacija je glasala protiv opoziva Todorića. Nakon toga nismo bili u mogućnost sazvati novi Nadzorni odbor i promijeniti upravu. Mislim da je i vama i javnosti jasno što se događa u pozadini i tko koga tu brani", rekao je Ramljak.

Izvanredna uprava Agrokora pozvala je predstavnike Agrama da prestanu djelovati suprotno interesima društava kojih su suvlasnici, tvrdeći da takvi potezi usporavaju restrukturiranje, ali ga ne mogu trajno onemogućiti niti naštetiti tome procesu.

Više o ljubuškom biznismenu Dubravku Grgiću možete pročitati OVDJE.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna