AFERA ZAPOŠLJAVANJE Direktor 'Elektrodistribucije' ispričao kako se od njega tražilo za zaposli ljude

Na suđenju pred Općinskim sudom Sarajevo glavnom tajniku SDA Amiru Zukiću i drugima osobama optuženim u okviru predmetu 'Bosna', iskaz je dao svjedok Tužiteljstva SŽ-a Edisej Sirotanović, direktor “Elektrodistribucije“ Zenica.Sirotanović je ispričao kako je Esed Džananović, bivši izvršni direktor JP Elektroprivreda BiH, vršeći pritisak na njega i njegove suradnike, tražio od njega da zaposli ljude u tom poduzeću.

Svjedok Sirotanović naveo je da u 'Elektroprivredi BiH' postoje tri načina zapošljavanja: posredovanjem Zavoda za zapošljavanje, javnog oglasa i neposrednim izborom poznatog kandidata, tj. onog tko se pismeno obratio ili je ranije radio u poduzeću. Zanimljivo, prvi slučaj se nikada ne prakticira.

Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu tereti Zukića, Safeta Bibića, Nedžada i Senada Traku te Ramiza Karavdića za udruživanje radi činjenja kaznenih djela u svezi primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te za protuzakonito posredovanje. Zukića se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja. Eseda Džananovića se tereti za zlouporabu položaja ili ovlasti, Asima Sarajlića i Mirsada Kukića za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, a Seida Fazlagića zbog pomoći počinitelju nakon izvršenog kaznenog djela.

Zukića i Bibića se, prema navodima Tužiteljstva, tereti da su tijekom 2016. organizirali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako te Karavdić, te su pronalazili osobe koje su spremne dati novac za zaposlenje u navedenom javnom poduzeću, nakon čega su preko Džananovića realizirana nezakonita zapošljavanja u Elektroprivredi.

(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna