HNS o znanstvenom skupu u Neumu: Pozvani samo Čovićevi politički istomišljenici

U Hrvatskom narodnom savezu BiH istaknuli su razočaranost znanstvenim skupom "Hrvati BiH-nositelji europskih vrijednosti?", a koji se održava danas i sutra u Neumu. Ističu kako je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović ovime potvrdio da nije predsjednik svih Hrvata u BiH nego samo dijela onih koji zastupaju i dijele njegova ideološka i politička uvjerenja.Hrvatski narodni savez BiH (HNS BiH) kao politička stranka i pravni slijednik HSS-NHI pozdravlja i smatra hvale vrijednim napor člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvata da organizira znanstveni skup u Neumu pod nazivom "Hrvati BiH-nositelji europskih vrijednosti?"

Otužnom, međutim, drži činjenicu što je organizator skupa još jedanput, izostavljajući pozvati na skup značajan broj znanstvenika i javnih djelatnika iz reda hrvatskog naroda, demonstrirao i djelimično potvrdio kako on nije član Predsjedništva BiH koji zastupa prava, interese i potrebe svih, nego samo dijela Hrvata BiH koji dijele njegova ideološka i politička uvjerenja, zbog čega je pozvao na skup samo one koji dijele njegova opredjeljenja i uvjerenja.

Politička uvjerenja i opredjeljenja koja on zastupa i promovira, a koja se u realnom svode na podjelu BiH su suprotni vrijednostima, standardima i normama na kojima je konstituirana suvremena Europa i zapadna civilizacija uopće. Kao takva ona su suprotna interesima hrvatskog naroda u cjelini, napose u BiH.

Podjela BiH koja bi se odvijala dvofazno: prvo, kao preustroj u troentitetsko uređenje, a zatim u faktičku podjelu BiH, interesi su drugih domaćih, a i stranih (čitaj ruskih) interesa. Samo cjelovita i integrirana BiH je općehrvatski interes. Na sreću, i neovisno o organiziranom skupu, ogromna većina Hrvata kako u BiH, tako i R.Hrvatskoj i šire ne dijele opredjeljenja člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvata, jer on i takvi kao on nisu nositelji europskih vrijednosti", stoji u priopćenju Glavnog tajništva HNS-a BiH.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna