Nuncij Pezzuto za sv. Josipa u Drvaru, Župi koja 22 godine čeka dozvolu za crkvu

Župa Drvar i ove godine svečano obilježava svoga nebeskog zaštitinika sv. Josipa, a svetu misu u povodu patrona župe Drvar 19. ožujka predvodit će apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto.Vjernici će se za taj događaj pripremati trodnevnicom u kojoj će se 16., 17. i 18. ožujka slaviti svete mise s početkom u 18 sati. Nakon misa obavljat će se pobožnost u čast sv. Josipa.

U petak 17. ožujka, nakon svete mise, u crkvenoj dvorani bit će upriličen koncert duhovne glazbe i dalmatinske pjesme, u izvedbi tenora Branka Medaka iz Metkovića.

Na samu svetkovinu, u nedjelju, 19. ožujka, svečanu svetu misu, s početkom u 11 sati, predvodit će apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto.

Na misi će pjevati muška klapa „Pivači sv. Jakova“ iz Šibenika, koja će nakon mise izvesti kratki koncert.
Osim nuncija Pezzuta, koji dolazi u Drvar kao izaslanik Svetog Oca pape Franje, župu Drvar toga dana posjetit će i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

Inače, župnik župe sv. Josipa u Drvaru don Davor Klečina već duže vrijeme traži od tamošnjih srpskih vlasti da se župi dodijeli zemljište za izgradnju katoličke crkve. Naveo je da će, ukoliko ta zapadnobosanska općina nastavi s ignoriranjem ovoga zahtjeva starog 22 godine, uputiti tužbu Sudu za ljudska prava u Strasbourgu. /Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna