CRVENKAPICA Djevojčica (4) hodala na -35 kroz šumu punu vukova kako bi spasila baku

Četverogodišnja djevojčica hodala je osam kilometara kroz šumu punu vukova i medvjeda kako bi pomogla svojoj bakiNevjerojatna priča stiže iz južnog Sibira. Četverogodišnja djevojčica koju lokalni mediji nazivaju Saglana živi sa svojim djedom i bakom u zabačenom selu u ruskoj pokrajini Tuva.

Djed je slijep već nekoliko godina dok majka djevojčice živi odvojeno. Jednog jutra u veljači Saglana se probudila i vidjela da njezina baka nepomično leži. Iako je vani bila temperatura od minus 35 stupnjeva, a ona ima samo četiri godine, odlučila je da će poći do najbližeg gradića udaljenog osam kilometara kako bi dovela pomoć za baku.


Osim svega navedenog, problem je što tih osam kilometara vodi kroz snježnu tajgu, prekrivenu debelim snijegom i punu divljih životinja poput medvjeda i vukova. Srećom, djevojčica je za nekoliko sati stigla sigurno, no liječnici koji su je pregledali ustanovili su da je jako pothlađena. Gotovo se smrznula. Nažalost, kada su doktori stigli do njezine bake, više joj nije bilo pomoći. Preminula je uslijed srčanog udara.

Saglana je na društvenim mrežama dobila pohvale za hrabrost. "Ona je heroj. A ima samo četiri godine", neki su od komentara.

Djevojčica je dobro, a protiv njezine majke bit će pokrenuta istraga zbog zanemarivanja, prenosi RT.(izvor: dnevnik.hr)
 

Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna