Izabrani delegati iz Federacije BiH za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH

Na prvoj redovnoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas u Sarajevu izabrano je po pet bošnjačkih i hrvatskih delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. To je ocijenjeno kao veoma značajan korak u formiranju nove, postizborne državne vlasti.

Delegatkinja Mirjana Malić, uime federalne parlamentarne komisije za imenovanja, rekla je da će rezultati tajnog glasanja biti proslijeđeni Centralnoj izbornoj komisiji BiH koja će i zvanično informirati delegate o izboru, a za ovu priliku je saopćila rezultate za kandidatske liste, kojih je bilo sedam s imenima 19 bošnjačkih kandidata te šest s imenima 21 hrvatskog delegata.
Prema rezultatima glasanja za liste, proizilazi da su izabrani Bošnjaci za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH: Sulejman Tihić, Nermina Kapetanović i Halid Genjac iz Stranke demokratska akcije, kao i Hasan Bećirović i Mehmed Bradarić iz Socijaldemokratske partije BiH.
Izabrani hrvatski delegati su: Krunoslav Vrdoljak (SDP), Stjepan Krešić (Hrvatska stranka prava), Josip Merdžo (HDZ1990) te Dragan Čović i Borjana Krišto, oboje iz Hrvatske demokratske zajednice BiH.
Nakon proglašenja rezultata, predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Karolina Pavlović proglasila je kraj današnje sjednice. (Izvor: FENA)

 

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna