DVA LICA, JEDNA ČINJENICA: 'Jaka' koalicija dva HDZ-a potpuno blokirala Livanjsku županiju

"Sve financijske transakcije i isplate sa računa Livanjske županije blokirane su jer županijska Skupština nije usvojila proračun za 2011. godinu", kazao je pomoćnik ministra financija za proračun u županijskoj Vladi Jozo Ursa. To, pojednostavljeno znači da niti jednom korisniku županijskog proračuna, od njih oko 1 770, do daljnjeg, neće biti isplaćena niti jedna KM.

U toj županiji proračun o privremenom financiranju prestao je važiti već od 01. trvnja, dok županijska skupština još nije razmatrala ni prijedlog proračuna za 2011. Međutim, livanjske političare, ili bar one koji koče cjelokupan proces, ne zanima ni jedan od gore navadenih 1 770 ljudi njihove županije.
U toj županiji nisu sporne nesuglasice između političkih partija različitog nacionalnog predznaka,a
korisnici proračuna "majorizirani" su zbog višemjesečnog nepostizanja dogovora oko raspodjele čelnih funkcija u

Županiji između dvije vodeće hrvatske stranke - HDZ BiH i HDZ 1990, koalicijskih partnera i pokretača nedavno održanog Hrvatskog narodnog sabora. Otvoreno pitanje je i ono oko mjesta predsjednika vlade - HDZ 1990 stajališta je da to bude dosadašnji predsjednik Nediljko Rimac, koji je na listopadskim iszborima prošle godine osvojio oko 2 500 glasova, dok HDZ BiH na otm mjestu želi "svog čovjeka", Stipu Pelivana. Livanjska županija "nesuglasice" između "čvrstih koalicijskih partnera" itekako će osjetiti, a već se ocjenjuje da će upravo ta županija značajno narušiti u javnosti prikazivanu, "ružičastu" suradnju dva HDZ-a. (republikainfo.com)
Komentari:

No comment.

Bijednici

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna