Čak će i svirati s njima: 2Cellos bit će predgrupa 'Peppersima'

Publiku ćemo zagrijati sa šest naših pjesama, a koju ćemo pjesmu odsvirati s Peppersima, još ne smijemo otkriti, ležerno, kao i inače, govori Stjepan Hauser.

Čim se s Ohrida, gdje su 2Cellos preksinoć održali fenomenalan koncert, vrati kući u Pulu, Stjepan Hauser baca se na preslušavanje i učenje pjesama Red Hot Chili Peppersa. Mora se pripremiti za koncert 29. kolovoza na zagrebačkom Hipodromu, no pjesme američkih rokera neće pjevušiti iz publike nego će zasvirati s njima na pozornici. Naime, Stjepan Hauser i Luka Šulić nastupit će kao predgrupa RHCP, a s njima će odsvirati i jednu pjesmu.

- Publiku ćemo zagrijati sa šest naših pjesama, a koju ćemo pjesmu odsvirati s Peppersima, još ne smijemo otkriti. Iznimna je to čast - ležerno, kao i inače, govori Stjepan.

Nije ga sram priznati da je jedina pjesma višestrukih dobitnika Grammyja koju zna “Californication” i to zato jer su je 2Cellos obradili. Peppersi su, priča Luka Šulić, njihove majstorije na čelima otkrili putem interneta.
Pokorili i Makedoniju

- Oduševile su ih naše obrade rock hitova, ali ne samo to, ističe Luka.

Kad su Anthony Kiedis i ostatak benda vidjeli da je dvojicu trenutačno najpoznatijih Hrvata u glazbenom svijetu u svoje redove regrutirao Elton John te da su već dvaput gostovali u TV showu Ellen DeGeneres, uvjerili su se da će mladi virtuozi biti savršen dodatak spektaklu koji pripremaju u Zagrebu. Stjepan i Luka nestrpljivo čekaju koncert i zanima ih hoće li doživljaj nadmašiti onaj preksinoćnji u Ohridu gdje su 2Cellos prvi put zajedno nastupili.

- Nikad nismo bolje svirali! Publika je bila nevjerojatno euforična. Makedonci su nas sjajno dočekali - oduševljen je Hauser. Ushićenje mu nije pokvario ni kašalj koji ga muči danima.

Baterije za svirku na Hipodromu pred nekoliko desetaka tisuća ljudi punit će na nekom otoku na koji će pobjeći s djevojkom Klarom Pergolis. Sanja o mirnom odmoru, a morske sportove namjerava zaobilaziti u širokom luku.

- Volim tišinu. Ne volim ekstremne stvari jer ne djeluju dobro na moju psihu. Primjerice, iz kuće strave u zabavnom parku izašao sam potpuno blijed. Od samog pogleda na bungee jumping smuči mi se u želucu - iskren je 26-godišnjak.

Tek će vidjeti je li i njegova draga antiadrenalinski tip.

- Tko zna, možda se zajedno i odvažimo na neku ekstremnost. Vidjet ću kako će me puknuti - zaključuje.

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna