Slovenski kolumnist džudisticu koja Sloveniji donosi prvo zlato nazvao debeljucom

Lavinu kritika doživio je ugledni slovenski kolumnist objavom na twitteru u kojoj je jednu slovensku džudašicu nazvao "debeljucom", i to u trenutku slavlja koji je taj sport donio Slovencima zbog osvajanja prve zlatne medalje na olimpijadi u Londonu.

"Mislio sam da je Urška Žolnir ona debeljuca koja se pojavljuje u reklami za salame, ali sada sam se sjetio - ne to je Urška Polavder", napisao je na twitteru Marko Crnkovič, politički i društveni komentator s redovitom kolumnom u najuglednijem slovenskom dnevniku "Delo".

Na njega se na društvenim mrežama, zbog zabilješke koja je proglašena izuzetno otrovnom i ciničnom, sručio gnjev nacije, oduševljene nakon što je Urška Žolnir na londonskom olimpijskom borilištu osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 63 kilograma.

Žolnir je u Ateni 2004. godine osvojila brončanu medalju, a Lucija Polavder, koja nastupa i na ovim igrama, brončanu medalju osvojila je prije četiri godine u Pekingu u nešto težoj kategoriji, u kojoj nastupaju džudašice teže od 74 kilograma.

Crnkoviču je odmah odgovorila vladina povjerenica za privatnost i zaštitu javnih informacija Nataša Pirc Musar. Navela je da joj se ponekad sviđa Crnkovičeva duhovitost i cinizam u komentarima, ali da je ovaj put stvarno pretjerao bez ikakve potrebe.

No, to nije ništa, prema mnogim drugim reakcijama, pa su neki od slovenskih tviteraša Crnkoviču zaželjeli da ga se slavne sportske heroine u nekoj prilici zajedno prihvate i " dobro pretuku".
 /Izvor: Fena/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna