Modnu kuću Valentino kupila katarska kraljevska obitelj

Katarska kraljevska obitelj je, kako tvrde upućeni izvori, kupila jednu od najcjenjenijih talijanskih modnih kuća, ujedno sinonim za visoku modu - Valentino, za 700 milijuna eura, a taj potez stručnjaci smatraju jednom od najboljih investicija, odnosno kupovina vrhunskih europskih dizajnerskih brandova na novim tržištima.

Iz modne kuće Valentino Fashion Group SpA objavljeno je kako je prodaja obavljena na obostrano zadovoljstvo. Kuća nije objavila financijske pojedinosti prodaje niti ime kupca, no dva izvora bliska prodaji, odnosno kupnji modne kuće, za Reuters su kazala kako je riječ o katarskoj kraljevskoj obitelji koja je modnu kuću kupila za 700 milijuna eura.

Osnivač modne kuće Valentino je talijanski dizajner Valentino Garavani, poznat i cijenjen u svijetu visoke mode. Njegov zaštitni znak su crvene večernje haljine koje su rado nosile princeze i holivudske zvijezde. Valentino je posljednji talijanski luksuzni brand koji je kupio strani kupac, a to je još jedan dokaz da je i Italija uronila duboko u recesiju.

Cerutti je krajem 2010. kupio Trinity Ltd, a modnu kuću Gianfranco Ferre 2011. kupila je tvrtka iz Dubaija Paris Group. U vlasništvu katarskog kupca je i londonski Harrods. 

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna