Bizarno i čudno! Slavna glumica slavi novi uspjeh unutar misteriozne celebrity sekte

Kirstie Alley otišla je na krstarenje kako bi proslavila novu razinu do koje je došla unutar Scijentološke crkve


Glumica Kirstie Alley slavi uspjeh unutar scijentološke zajednice, i to krstarenjem na Karibima. Dosegla je naime novu, višu razinu unutar scijentologije. Stoga je u njihovu magazinu Freewinds prikazano kako Kirstie slavi svoje dostignuće na velikom brodu.

Upravo će na tom brodu dostići krajnji korak, koji scijentolozi zovu mostom prema totalnoj slobodi. Njezina nova razina važnosti unutar crkve zove se OT 8. Iako se ne zna što se unutar te razine radi, scijentološko glasilo navodi da je Alley važan član njihove zajednice te je u svojim učenjima došla do vrha mosta.

"Samopouzdanija sam no ikad", rekla je o svojoj novoj ulozi između ostalog Alley. Nije jasno o čemu se točno radi i koja su nova zaduženja glumice, budući da je i ovo, kao i sve vezano uz scijentologiju, obavijeno velikom tajne.

Prema Wikipediji, scijentologija je pokret ili skup vjerovanja koja se temelje na učenjima američkog pisca L. Rona Hubbarda. Kao religija priznata je jedino u Sjedinjenim Američkim Državama. I dok su ovom kultu pribjegle brojne slavne osobe, mnogi ih kritiziraju da koriste prisilne metode prodaje u svrhu iznude novca od svojih članova. Većina zbog toga smatra da scijentologija ne ostavlja dojam ozbiljnog religioznog pokreta, već više izaziva kontroverze. Nazivaju je još i najmoćnijom sektom na svijetu, a činjenica je da je njezin osnivač bio multimilijarder.

Njemačka je vlada 2007. godine scijentologiju čak pokušala i zabraniti.

Osnovne su postavke scijentologije da je čovjek je besmrtno duhovno biće, da čovjekova iskustva sežu mnogo dalje od jednog životnog vijeka, a njegove su sposobnosti neograničene, čak i ako ih trenutačno nije svjestan, te da je čovjek u osnovi dobar i teži opstanku. Njegov opstanak ovisi o njemu samome, njegovim bližnjima i njegovu postizanju zajedništva sa svemirom.(Izvor: dnevnik.hr)

Komentari:

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna