Uoči dodjele: Odjeven u kupaonski ogrtač sjedi i drži kip Oscara u ruci

Više od 70 žena optužilo je Harveyja Weinsteina za spolno zlostavljanje, uključujući i silovanjePosrnuli filmski producent Harvey Weinstein možda neće biti u nedjelju na dodjeli Oscara, no njegova će se nazočnost osjetiti u Hollywoodu.

Ulični umjetnik iz Los Angelesa Plastic Jesus u četvrtak je otkrio instalaciju "Otoman za dodjelu uloga" koja prikazuje Weinsteina odjevenog u kupaonski ogrtač u prirodnoj veličini kako sjedi na zlatnom otomanu i drži kip Oscara u ruci.

Skulptura je postavljena u blizini dvorane u kojoj će se dodjeljivati nagrade američke akademije za filmsku umjetnost.

Više od 70 žena optužilo je Weinsteina za spolno zlostavljanje, uključujući i silovanje. Weinstein tvrdi kako se u svim tim slučajevima radilo o dobrovoljnim odnosima.

Optužbe protiv Weinsteina izazvale su poplavu drugih optužbi protiv filmskih i drugih moćnika za napastovanje i potresle su Hollywood te dominiraju ovogodišnjom sezonom dodjele filmskih nagrada.

"Dok su mnogi vjerovali da je otoman za dodjelu uloga stvar prošlosti, očito je još uvijek dio holivudske kulture", napisao je Plastic Jesus na svojoj stranici na Facebooku.


(izvor: Hina)

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna