Ova internetska stranica zna sve što radite

Jedan je mladić iz Velike Britanije pokrenuo web stranicu 'We Know What You're Doing' koja bi mogla utjecati na to što će korisnici Facebooka u budućnosti objavljivati na svojim statusima.

Callum Haywood, 18-godišnji mladić iz Velike Britanije, pokrenuo je stranicu 'We Know What You're Doing' koja bi mogla utjecati na to što će korisnici Facebooka u budućnosti objavljivati na svojim statusima.

Naime, stranica je podijeljena na četiri dijela: Who wants to get fired, Who's hungover, Who's taking drugs i Who's got a new phone number. Svaki put kad netko javno na Fejsu napiše da mrzi svog šefa, spominje pijanstvo ili droge kao i to da je promijenio broj mobitela, to će se prikazati u pripadajućem stupcu na stranici.

Haywood je objasnio kako je ostao u šoku kad je vidio što sve ljudi javno objavljuju na Facebooku, često nesvjesni kakve sve informacije dijele sa drugim korisnicima. Cilj mu je, kaže, upozoriti na taj problem.

Stranica je pokrenuta u ponedjeljak popodne, a skupila je više od 120.000 jedinstvenih posjetitelja u samo jednom danu. Haywood se nada kako bi njegov 'izum' mogao pozitivno utjecati na korisnike Facebooka tako da pripaze hoće li njihove objave biti vidljive svima ili samo njihovim prijateljima.

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna