KREDIT VLADE I UNION BANKE: Treba vam stalan posao, sudužnici, a kreditom ne možete dovršiti već početi objekt ili sagraditi novi

Union banka d.d. Sarajevo u suradnji s Vladom Federacije počela je s distribucijom stambenih kredita za mlade. Kredit je namijenjen punoljetnim državljanima BiH do 40 godina starosti.

 

Krediti iz ove linije namijenjeni su za kupovinu stana ili kuće na teritoriji Federacije BiH, kojom se rješava stambeno pitanje podnositelja zahtjeva. Međutim, svi koji žele dobiti ovaj kredit moraju biti u stalnom radnom odnosu, a u ZAHTJEVU za kredit razvidno je da su za kredit potrebni i sudužnici, što je i najteži uvjet za ostvarenje ovoga kredita, uz hipoteku nad nekretninom koju ćete kupiti. 

 

Kredit nije namijenjen za izgradnju kuća, ili dovršetak vlastitih započetih(premda možete kupiti objekt u izgradnji!?), pa će se oni bračni parovi koji žele dom na svojoj zemlji morati odlučiti za neki drugi kredit. Zanimljivo je i da je u sklopu zahtjeva za kredit postavljeno i jedno, za ovakve obrasce netipično pitanje "Jeste li politički izložena osoba".

Tu ste dužni odgovoriti sa "Da" ili "Ne", a nije objašnjeno zašto je postavljen taj upit. Maksimalan iznos ovog kredita je 150 tisuća maraka, a maksimalan rok otplate 20 godina. Naknada za obradu kredita naplaćuje se onima do 35 godina starosti.Federalna ministrica financija Jelka Milićević u više je navrata isticala da se ovim kreditom želi pomoći mladima ostati i raditi u BiH.

Kako većina mladih koji odlaze, odlaze zbog nezaposlenosti ili nemogućnosti pronalaska stalnog i sigurnog zaposlenja izvjesno je da ih ovaj kredit neće zaustaviti. S druge strane, oni koji za ovakav kredit ostvaruju uvjete i uredno ga mogu vraćati sigurno i ne razmišljaju o odlasku.

 (K.S.P/Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna