ŽIVOT OD MILIJUN DOLARA Jutarnji ekskluzivno objavio film o obitelji Šitum

Novinar i redatelj dokumentarnih filmova Robert Zuber jučer je podnio kaznenu prijavu protiv Udruge Hrabro dijete iz Nove Gradiške zbog sumnji na nenamjensko trošenje novca prikupljenog 2013. godine u najvećoj humanitarnoj akciji u Hrvatskoj, pokrenutoj za liječenje šestogodišnje Nore Šitum.

 

Novac je, nakon djevojčičine smrti, sudskim odlukama pripao udruzi Hrabro dijete, a ne Norinim roditeljima: oni su završili sa 400.000 kuna sudskih troškova. O tome što je bilo s novcem i kako je trošen, Zuber je snimio i film, “Život od milijun dolara”, koji narednih pet dana, do utorka 27. ožujka, može besplatno pogledati na portalu Jutarnji.hr.

U spomen na Noru, čija se peta obljetnica smrti obilježava ovih dana, produkcijsko-autorska ekipa filma odlučila je omogućiti svima da tijekom pet dana besplatno pogledaju film. Kroz tih pet dana moći će si postaviti pet osnovnih novinarskih pitanja i na njih tražiti odgovore: tko je tko u ovoj priči, što se dogodilo, kada, gdje i, najvažnije, zašto - kaže Zuber.

Film pogledajte OVDJE

Komentari:

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna