NE 1000 NEGO VIŠE OD 2000 Ivani na Kupresu oborili Guinessov rekord

U Kupresu je oboren svjetski rekord s najviše ljudi istog imena na jednome mjestu. Stari rekord iz veljače 2005. kada se u Dubaiju okupilo 1096 Muhameda je oboren, dok je na Kupres pristiglo skoro 2.325 od 3.000 prijavljenih Ivana te su tako zauzeli mjesto u Guinessovoj knjizi rekorda.Ovu zanimljivu manifestaciju organizirala je Udruga 'Kupreški kosci'. U Kupres je pristiglo skoro 30.000 ljudi, prijatelja i rodbine koji su svojim Ivanima željeli dati potporu. Ivani su pristigli iz cijele BiH ali i iz cijeloga svijeta, od Amerike, Australije, do Njemačke, Italije, Hrvatske, Norveške i Švedske itd. Svaki od njih nosio je bijelu majicu sa imenom, a dobili su i Guinessevu potvrdu da je sudjelovao u ovoj manifestaciji.

Manifestacija je počela svetom misom i blagoslovom obitelji '1.000 Ivana', dok se okupljanje skoro 3.000 imenjaka
za Guinessov održalo u podne, nakon čega se krenula na Gradski stadion HNK Kupres kako bi se poredali i prebrojali u nazočnošću Guinessove članice ocjenjivačkog suda.

Nakon što se snimila i povijesna, milenijska fotografija '1000 Ivana', na gradskom Trgu, uslijedko je bogat kulturno-umjetnički program.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

"Borci" za zarod

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna