I MAGISTAR I PASTIR: Samo jedno mjesto na svijetu se zove dom!

I dok se svakodnevno bavimo onima koji odlaze iz BiH, rijetko tko razgovara s onima koji ostaju. A upravo su oni koji ostaju najzanimljiviji, najjači i najotporniji članovi našeg društva, koje bi prve morali zamijetiti. Prekvalificirani rade brojne poslove, kako bi skromno živjeli na svome.

Opširnije...

KAD TE JEZIK OMALOVAŽAVA: Ono kada premijerku zoveš premijerom, a zastupnicu zastupnikom

Promjene u jeziku se dešavaju polako. Ovo je pitanje specifično jer nije dovoljno samo normirati jezik tako da bude rodno osjetljiv. Potrebno je mijenjati svijest ljudi o rodnoj ravnopravnosti.

Opširnije...

SUMRAK MOSTARA Naše i vaše Lipanjske i junske zore

Kao što i njihove kolege Hrvati, i 'bošnjačka komponenta' ima svoju sličnu Koordinaciju temeljnih bošnjačkih organizacija i udruženja. Početkom rata Hrvati i Bošnjaci u Mostaru su bili organizirani u HVO, no daljnjim razvojem događaja, uskoro je svatko 'okrenuo na svoju stranu'. Naime, na zapadnoj strani Mostara obilježavaju se 'Lipanjske zore', a u istočnoj  'Putevima pobjede Armije RBiH 92 – 95'.

Opširnije...

KONTROVERZNI DOKUMENTARAC O MEĐUGORJU Biskup Perić demantira: Nisam radio za KGB!

Posljednjih dana ponovo je u crkvenim krugovima polemika na temu ‘Međugorja’. Rasprava i oštre riječi s elementima koje podsjećaju na vođenje pravih političkih kampanja razmjenjuju se između onih koji tvrde da je bilo ukazanja Djevice Marije u Međugorju i onih koji tvrde da se u ovom hercegovačkom mjestu ništa nije dogodilo, te da je sve obična izmišljotina.

Opširnije...

Za terorizam u ISIL-u slična kazna kao i za 'dilanje' CD-ova

Samo 22 osobe, državljanina BiH, za koje je utvrđeno da su pristupile ovoj, trenutačno najopasnijoj terorističkoj organizaciji u svijetu koja preuzima odgovornost za najkrvavije napade diljem Europe i svijeta, prosječno su osuđene na tek 1,9 godina zatvora. Isto toliko, primjerice, iznosi i zatvorska kazna za krivotvorenje službene isprave ili 'dilanje' CD-ova  'na crno'.

Opširnije...

Šantića se Emina sjećala do kraja života

Malo je onih koji se ne dive stihovima Alekse Šantića. Još je manje onih koji ne znaju za jednu od najljepših ljubavnih pjesama, ali znate li kome je posvećena slavna "Emina"?

Opširnije...

No comment.

Mirotvorac

Top teme

Trach

Promo

Kolumna