BIH PRED 'UNAZAĐIVANJEM' Francuska traži oštriji pristup prema proširenju EU

Francuska zahtijeva od zemalja članica Europske unije (EU) promjenu pristupa prema procesu proširenja, koja će se odraziti ne samo na zemlje koje su na čekanju, već i na zemlje koje su duboko u pristupnom procesu.

Opširnije...

Zašto je Nobel austrijskom piscu Peteru Hadkeu izazvao buru na Balkanu

Austrijanac Peter Handke dobitnik je ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost. No, ovakva odluka Komiteta za književnost Švedske akademije znanosti bila je povod burnih reakcija u BiH. No, reakcije se ne zaustavljaju samo u BiH, nego se proširuju i prema susjednoj Srbiji, do Kosova, a pristižu i iz cijelog svijeta.

Opširnije...

MI SMO TURSKA, MI SMO NATO ZEMLJA Erdogan prijeti Europi: "Ako operaciju proglasite invazijom, poslat ću vam 3,6 milijuna izbjeglica" (Željana Zovko, u inat, traži reakciju Vijeća sigurnosti)

Turski predsjednik Tayyip Erdogan zaprijetio je Europi da će poslati 3,6 milijuna sirijskih izbjeglica, ako njegov napad na Kurde u Siriji proglase invazijom. ''Hej, Europska unijo, saberi se. Ponavljam, ako ovu operaciju pokušate označiti kao invaziju, otvorit ćemo vrata i poslati 3,6 milijuna izbjeglica u vašem smjeru'', rekao je Erdogan u svom obraćanju nakon napada turskih vojnih trupa na Kurde u sjeveroistočnoj Siriji, javlja Reuters.

Opširnije...

NA SVEKOLIKO VESELJE HRVATA, ALI I OSTALIH Vladimir Šeks i Vice Vukojević plesno se 'raspištoljili' u Ljubuškom

Vladimir Šeks, koji se proslavio u javnosti kao čovjek veseljak, posebno je oduševio motom s desnom nogom za kojeg su očito naveliko navijali i ostali uzvanici u svatovskoj dvorani u Ljubuškom. U ovom dobu sivila, ove snimke javnosti su dobro došle te su uskoro postale viralne.

Opširnije...

Ako misliš rađati, seli preko Žovnice

  Prava rodilja u Bosni i Hercegovini su već odavna neujednačena i različita od županije do županije. Međutim, zanimljivo je da su ona nejednaka i u Hercegovini, pa je primjerice majkama Mostara, Čapljine, Čitluka, Stoca… kad rode drugačije/gore nego Širokobriježankama il' Gruđankama il' Ljubušankama. Kao prvo, Široki Brijeg, Ljubuški i Grude svoje rodilje podupire s 500 km, dok Mostar, Čapljina i Stolac svoje ne, a i na razini Županije pravo je drugačije.

Opširnije...

SPOR U JAJCU Medžlis tvrdi da je crkva njihova džamija, a franjevci žele zajednički spomenik kulture

  Iz Muftijstva Travničkoga smatraju da isključivo pravo na nekadašnju crkvu, pa potom džamiju, imaju isključivo oni. Međutim, iz Franjevačkog samostana Sv. Luke u Jajcu ne žele vraćanje nekadašnje katoličke crkve. Čak što više, drže da se radi o objektu od iznimne vjerske i kulturne važnosti za obje konfesije i oba naroda, i Hrvate i Bošnjake

Opširnije...

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna