Registar branitelja otvara 'Pandorinu kutiju': U oružanim snagama civilne žrtve Srebrenice, heroji i zločinci

Tijekom procesa protiv Radovana Karadžića u Haagu i provjerom matičnih brojeva civilnih žrtava otkriveno da danas njihove obitelji primaju vojnu mirovinu. Naime, ove nedosljednosti oko braniteljskih prava mogu pomoći nekadašnjim političkim i vojnim vođama Srba,  Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, u dokazivanju da u BiH tijekom rata nisu ubijali civile, nego ratovali protiv vojnika. Toj tezi u korist upravo ide i objavljeni Registar branitelja, odnosno, pripadnika oružanih snaga, što može imati nesagledive posljedice, piše Dnevni list.

Opširnije...

PAPIRNATI TIGROVI Ratovao svaki treći Hrvat ili Bošnjak

Dok papirologija pokazuje da je svaka hrvatska i bošnjačka obitelj dala najmanje po jednog branitelja, o vrlo lošoj brojnosti ljudstva, „tatinim sinovima“ koji izbjegavaju mobilizaciju, „gemišterskom ratovanju“ i brojnim dezerterima,  apeliraju tadašnji zapovjednik Operativne zone Jugoistočna Hercegovina, brigadir Miljenko Lasić Mića i pukovnik  Željko Glasnović, zapovjednik Brigade 'Kralj Tomislav', piše Dnevni list.

Opširnije...

BIH PRED 'UNAZAĐIVANJEM' Francuska traži oštriji pristup prema proširenju EU

Francuska zahtijeva od zemalja članica Europske unije (EU) promjenu pristupa prema procesu proširenja, koja će se odraziti ne samo na zemlje koje su na čekanju, već i na zemlje koje su duboko u pristupnom procesu.

Opširnije...

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna