U Stocu 12. sajam 'Hercegovački plodovi Mediterana'

Udruga 'Hercegovački plodovi Mediterana' organizira već dvanaesti put istoimeni sajam. Ovo je poticaj i pokretačka snaga lokalnim proizvođačima i onima iz šire regije i ovaj put najavljuju okupljanje više od 120 izlagača iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Bugarske, Makedonije, Italije i Slovenije."Kao što sam naziv kaže cilj je da se izloži što više kvalitetnih, domaćih proizvoda koji su karakteristika ovoga područja, Hercegovine i utjecaja Mediterana", ističu iz Udruge.
   
Mjesto održavanja sajma je isto kao i prethodnih godina, u prostorijama školske sportske dvorane Stolac, otvaranje sajma je planirano u petak, 4. listopada u 11.00 sati, a oko 12 sati posjetitelji će moći obići sve štandove. Drugi dan sajma, subota 5. listopada, sve aktivnosti su organizirane također na istoj lokaciji sa početkom u 9.00 sati.

Organizator, zajedno s drugim organizacijama, polazi od utemeljene pretpostavke da bi u ovom dijelu Hercegovine mogla zaživjeti simbioza domaćih poljoprivrednika i turističkih organizacija kroz agroturizam. Budući da djeluju u suradnji sa stručnim turističkim ustanovama, a sve s ciljem ostvarenja kvalitetnog profita za uložen rad i bolji život, najavljena je i konferencija „Uloga mediteranskih kultura u razvoju turizma Hercegovine“.

Konferenciju će otvoriti dekan Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta dr.sc. Ivan Ostojić i ravnateljica JU Radimlja mr. sc. Maja Lopin.
Organizatori sajma pozivaju sve zainteresirane za stručni razgled grada Stoca kako bi se svi što više upoznali s njegovim povijesnim, prirodnim i kulturnim bogatstvom. Nakon obilaska grada, slijedi posjet vinariji Daorson gdje će učenici Srednje škole Stolac, smjer Ugostiteljstvo i turizam, pod vodstvom prof. Andree Perić pripremiti i prezentirati jela vezana za temu mediteranskih kultura. "Dobrodošli u Stolac 4. i 5. listopada 2019. na dvanaestu sajamsku manifestaciju „Hercegovački plodovi Mediterana“", poručuju organizatori.

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna