"Dijaspora za razvoj – žene na rukovodećim funkcijama"

Općina Čapljina u partnerstvu s Vladom Švicarske, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, UNDP-om i Međunarodnom organizacijom za migracije realizira projekat Uvrštavanja koncepta migracije i razvoja u relevantne politike, planove i aktivnosti u BiH – "Dijaspora za razvoj – žene na rukovodećim funkcijama"

 


U sklopu projektnih aktivnosti  žena iz dijaspore gđa. Željka Šecerbegovic koja je rođena u Bosanskoj Krupi a već 26 godina živi i radi u Danskoj  boraviti će u općini Čapljina te kroz praktične primjere prenositi znanja i vještine žena na rukovodećim funkcijama.


Cilj projekta je kroz obuke, radionice, prezentacije i okrugle stolove potaknuti svijest žena i pomoći im u aktivnom učešću u politici i donošenju odluka, te mobiliziranje ljudskih potencijala, znanja i vještina, kao i uspostava mehanizma za prijenos znanja i vještina iz iseljeništva u BiH.


S obzirom da se ŽENE koje grade svoju karijeru često susreću s mnogim izazovima i poteškoćama u stvaranju autoriteta  realizacija projekta ojačati će  svijest civilnoga društva o važnosti žene u politici i njezinom ogromnom doprinosu, te ohrabriti žene u aktivnom sudjelovanju u politici i javnom životuPLAN AKTIVNOSTI:

1 dan - 5.11.2018.
11:00 sati : Sastanak s načelnikom općine i radnom grupom
12:00 sati: Posjet Osnovnoj školi Vladimir Pavlović

2. dan - 6.11.2018.
11:00 sati . Posjet  Osnovnoj školi Čapljina
12:00 sati Posjet Radiopostaji Čapljina
12:30 sati: obilazak kulturno povijesnih znamenitosti Čapljine
18:00 sati: okrugli stol u hotelu Mogorjelo

3. dan - 7.11.2018.
11:30 sati: Posjeta Srednjoj školi Čapljina
(održati jedan školski sat – predavanje učenicima završnih razreda)
13:00 sati: Radni sastanak u Salonu Općine (žene uposlenice Općinske Uprave)
Zahvala g-đi Željki Šečerbegović.
/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna