IDEJA ZA 10: Tema Napretkova kalendara - stećci

Svake godine Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" tiska tematski zidni kalendar, a tema ovogodišnjeg su srednjovjekovni nadgrobni spomenici – stećci, koji su 2016. godine upisani na Listu svjetske baštine UNESCO-a.Kalendar za 2019. godinu osmislili su i uredili član Napretkove Središnje uprave i dopredsjednik Glavne podružnice HKD "Napredak" Mostar Miroslav Landeka i nekadašnji predsjednik Podružnice Miroslav Palameta.

Dobit od prodaje Kalendara ide u Napretkov fond za stipendiranje i sveučilište "Ivo Andrić-Vladimir Prelog".

Napretkovo stipendiranje učenika i studenata ima dugogodišnju tradiciju. Osim Andrića i Preloga, Napretkovi stipendisti bili su ugledni umjetnici i znanstvenici poput Gabrijela Jurkića, Karla Mijića, Ismeta Mujezinovića, Nikole Šopa, Ivana Padovana i Ive Frangeša.

- Svi koji žele kupiti Napretkov kalendar po simboličnoj cijeni od šest KM mogu ga naručiti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - priopćeno je iz HKD "Napredak".

 

Više o kalendaru saznajte OVDJE

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna