ŠLJIVE SU RODILE, K'O I PROŠLE GODINE: Trinaesta manifestacija u Rami

Trinaesti Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma „DANI ŠLJIVE PROZOR - RAMA 2018“ održati će se u Prozoru – Rami u dane 17. i 18. rujna ove godine.


Po prijavama koje su u tijeku, očekuje se da ovogodišnja, 13. po redu sajamska manifestacija, bude obilježena sudjelovanjem  stotinjak izlagača, uglavnom poljoprivrednih proizvođača i turističkih djelatnika sa područja cijele BiH. Od inozemnih izlagača najavljeno je sudjelovanje općine Vrlika, Turističke zajednice Sinj, Turističke zajednice Popovača.

Šljiva, zaštitni znak ovoga sajma, dobro je rodila ove godine. Grane u šljivicima povijene su pod teretom plavih plodova. Rodila su dobro i stabla sorte bistrica (požegača), iako su napadnuta virusom šarke.
Osim šljiva i prerađevina – rakije, likeri, džemovi, na Sajmu se već godinama uspješno predstavljaju proizvođači bobičastog voća, sakupljači šumskih plodova, ljekovitog bilja, proizvođači sira. Predstavljaju se i turistički resursi, jer je turistički potencijal ovoga kraja veliki. 

Ocjenjivačke komisije će i ove godine kušati i ocijeniti voćne rakije i likere, te sir. Nagrade će biti dodijeljene i za uredne šljivike, te za turističke projekte. U sklopu sajma organizirati će se dvije stručne radionice i okrugli stolovi.
Po riječima organizatora, općine Prozor – Rama, prijave za ovogodišnje Dane šljive traju do 10. 9. Najam štandova i ove godine je besplatan za poljoprivredne proizvođače i za turističke projekte, pa je ovo prigoda mnogima da tržištu približe svoje proizvode i usluge.

Popunjeni prijavni obrazac potrebno je dostaviti e-mailom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   ili faxom na broj 036/771-342. Za sve nejasnoće na raspolaganju su Vam osobe iz Službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije, telefon 036/771-921 (Stipo), 036/771-912 (Josip).

Sve informacije za prijavu sudjelovanja zainteresirani mogu naći na web stranici općine Prozor – Rama. 

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna